ΥΠΑΜ: Συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό της ΕΦ

Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος απένειμε το μεσημέρι τα πτυχία και διακριτικά σήματα των δέκα νέων ΟΥΚ που αποφοίτησαν από το 80ο Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφέων.
 
Κατά την τελετή διαβεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε προς τους νέους υποβρύχιους καταστροφείς ότι  "η επίπονη και σκληρή φύση της εκπαίδευσης, σας οδήγησε να ανακαλύψετε τα όρια και τις αντοχές σας και αποτέλεσε, αναμφισβήτητα, τη μεγαλύτερη ψυχική και σωματική πρόκληση μέχρι σήμερα για εσάς".
 
"Η πολύμηνη εκπαίδευση, σας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε αποστολή σας ανατεθεί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες", είπε και πρόσθεσε "αποδείξατε ότι η τιμημένη στολή με τα εμβλήματα των ΟΥΚ που σήμερα φέρετε, σας αξίζει περίτρανα".
 
Συνεχάρη επίσης τη διοίκηση και τους εκπαιδευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) αλλά και τους γονείς των νέων υποβρυχίων καταστροφέων για την ανατροφή, καθοδήγηση και στήριξη που έδωσαν στα παιδιά τους.
 
"Η μακραίωνη και περίλαμπρη ιστορία του ελληνικού έθνους, μας διδάσκει ότι οι στρατιωτικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης δεν επιτυγχάνονται με την αριθμητική υπεροχή, αλλά με τη μαχητική ικανότητα, τη λεπτομερής οργάνωση, το θάρρος, την αφοσίωση στο καθήκον και την άρτια εκπαίδευση", συμπλήρωσε.
 
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Άμυνας υπέδειξε πως η περίοδος της τεχνολογικής εξέλιξης που διανύουμε απαιτεί επιπρόσθετα από τη στρατιωτική, την επιστημονική κατάρτιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις.
 
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται η περαιτέρω αναβάθμιση της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, τόσο σε μέσα όσο και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της εκπαίδευσης του προσωπικού της.
 
Σημείωσε δε πως, σ’ αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόσφατη απόκτηση των δύο σκαφών ανορθόδοξου πολέμου για τις εκπαιδευτικές αλλά και τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΜΥΚ.

Διαβάζοντας την Ημερήσια Διαταγή ο Διοικητής της ΜΥΚ αντιπλοίαρχος Σπυρίδωνας Λάγιος, είπε πως φέτος αποφοιτούν από σύνολο 60 υποψηφίων, δέκα υποβρύχιοι καταστροφείς, οι οποίοι επέδειξαν απόλυτη αφοσίωση στο σκοπό, αντοχή στη στέρηση και τις κακουχίες, ορμητικό και ομαδικό πνεύμα, θάρρος και καρτερία έναντι της ιδιαίτερης φύσεως, της δυσκολίας και της επικινδυνότητας της εκπαίδευσης.
 
Καλωσορίζοντας τα νέα μέλη της ΜΥΚ, τους ευχήθηκε ασφαλή και επιτυχημένη σταδιοδρομία, όπως διατηρήσουν το πνεύμα του εκπαιδευόμενου σε όλη τους τη ζωή και να εργαστούν και υπερασπιστούν το "θρύλο του βατραχανθρώπου".
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.