Σαφή μηνύματα από την ΠΑΣΠ μέσω της Γενικής Συνέλευσης

Τη διαγραφή από τον ΠΑΣΠ ποδοσφαιριστών που κρίνονται ένοχοι για χειραγώγηση αγώνων, την αποχή των ποδοσφαιριστριών της Εθνικής από υποχρεώσεις τους μετά τον αγώνα με την Αλβανία αν η ΚΟΠ δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συνάντηση με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων τους, καθώς και την εκπόνηση μελέτης για καθορισμό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με θέσπιση κατώτατου μισθού, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, ο εκτελεστικός πρόεδρος Σπύρος Νεοφυτίδης, προέβη στον απολογισμό του έτους, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες και μη δράσεις του συνδέσμου. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην εισαγωγή στην Κύπρο του Red Button για καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων, λέγοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο ήταν ίσως το πιο αποτελεσματικό απ΄ όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, για αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μάστιγας. Αναφέρθηκε και στη στήριξη των γυναικών, με αφορμή το γνωστό περιστατικό στον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με την Φινλανδία τον Νοέμβριο και τη μάχη που δίνει ο ΠΑ.Σ.Π. για ισότητα των δύο φύλων στο άθλημα του ποδοσφαίρου.
 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π., Γιώργος Μερκής, στο καλωσόρισμα του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το τελευταίο έτος ο Σύνδεσμος, πέραν των καθιερωμένων δράσεων του, στάθηκε δίπλα στα μέλη του, που είτε ατομικά είτε ομαδικά αντιμετώπισαν διάφορα θέματα. «Είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο επάγγελμα μας θα βρουν λύση μέσα από εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του ΠΑ.Σ.Π., που είναι το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και των άλλων φορέων, της ΚΟΠ, του ΚΟΑ και του Κράτους», είπε.
 
Η Γενική Συνέλευση ήταν και εκλογική. Ωστόσο, δεν διενεργήθηκαν εκλογές, αφού οι υποψηφιότητες για τις θέσεις του Δ.Σ. ήταν όσες και οι θέσεις εκλογής με τους Στέλιο Δημητρίου και Κωνσταντίνο Μιντίκκη να αποχωρούν και τις θέσεις τους να λαμβάνουν η Λουκρητία Χρυσοστόμου και ο Ανδρέας Παχίπης. Το Δ.Σ. θα καταρτιστεί σε σώμα το αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς να αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές.
 
Ενώπιον της Γ.Σ. τέθηκαν και εγκρίθηκαν τέσσερις σημαντικές προτάσεις. Αυτές είναι:
 
Πρώτον, αποφασίστηκε όπως, μέλος του ΠΑ.Σ.Π. που κρίνεται ένοχο για χειραγώγηση αγώνα, θα διαγράφεται από τα αρχεία μελών του ΠΑ.Σ.Π. και το Δ.Σ. θα εισηγείται στην ΚΟΠ όπως ανασταλεί το δελτίο εγγραφής του από τα μητρώα της.
 
Δεύτερον, το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τις εκπροσώπους της Επιτροπής Γυναικών του ΠΑ.Σ.Π. και της Εθνικής Γυναικών ότι εάν η ΚΟΠ δεν ανταποκριθεί στο αίτημα του ΠΑ.Σ.Π. και των ίδιων των ποδοσφαιριστριών για συνάντηση με σκοπό την επίλυση των αιτημάτων τους, μετά το παιχνίδι με την Εθνική Αλβανίας, στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής οι ποδοσφαιρίστριες θα απέχουν.
 
Τρίτον, δόθηκε το πράσινο φως στη μελέτη και σχεδιασμό του ΠΑ.Σ.Π. με σκοπό την παρουσίαση σε ΚΟΠ και ΚΟΑ, ολοκληρωμένης πρότασης για καθορισμό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με θέσπιση κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις αρχές της FIFA.
 
Τέταρτον, εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΑ.Σ.Π. και των υποτροφιών που παραχωρούνται προς τα μέλη του Συνδέσμου.
 
Πέρα από τα πιο πάνω, έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π. από την υπεύθυνη του γραφείου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Σίλεια Βάσου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε από τους νομικούς συμβούλους του ΠΑ.Σ.Π., Πάρι Σπανό και Λοΐζο Χατζηδημητρίου η παρουσίαση των θεμάτων των διπλών συμβολαίων και των προνοιών της νομοθεσίας για ισότητα των φύλων. Έγινε επίσης η παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων του 2018.
 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες τιμητικές βραβεύσεις, οι οποίες φέτος δόθηκαν σε οκτώ άτομα, που υπηρετούν το ποδόσφαιρο ως φροντιστές συνεχίζοντας την παράδοση του συνδέσμου να τιμά τα άτομα που φροντίζουν τα μέλη του. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Μιχαλάκης Αρέστη, Ανδρέας Κακουλλής, Πάρης Κόκκινος, Ανδρούλλα Κουρδούλα, Αντωνάκης Κρασάς, Χαράλαμπος Μενελάου, Τάκης Μιχαήλ και Ξένιος Ξενοφώντος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.