Υπ. Υγείας: Ετοιμότητα αντιμετώπισης του κορονοϊού

Υπάρχει πλήρες πλάνο αντιμετώπισης σε περίπτωση πανδημίας, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για απομακρυσμένο ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ιωάννου, δεν απέκλεισε να εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας.
Διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν γίνει και οι απαραίτητες συνεννοήσεις και με τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.
Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην οποία θα αποφασιστούν επιπλέον μέτρα.
Αναφορικά με την πρόταση για τους 2 χώρους φιλοξενίας ασυμπτωματικών ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊου, είπε ότι αυτή θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο για έγκριση.
Πρόκειται, είπε, για χώρους που διαθέτουν ξενοδοχειακές υποδομές και γειτνιάζουν με νοσοκομείο.
Το πρωί ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το οδόφραγμα της οδού Λήδρας για να επιθεωρήσει τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊο.

Δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια η Κυπερούντα

Η Κυπερούντα δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού για τους χώρους όπου ασυμπτωματικά άτομα θα τεθούν σε καραντίνα, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κοινοτάρχης Γιώργος Παναγιώτου.
Χθες το απόγευμα συνήλθε το κοινοτικό συμβούλιο, το οποίο ενημερώθηκε από στέλεχος του Νοσοκομείου Κυπερούντας ότι η κοινότητα δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που θα οδηγηθεί στο Υπουργικό.
Νωρίτερα, είχαν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις με αφορμή πληροφορίες ότι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Κυπερούντας θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος καραντίνας για τον Κορωνοϊό.

Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες

Εξαντλήθηκαν από τα φαρμακεία οι χειρουργικές μάσκες, αφού τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί λόγω των εποχικών ιώσεων και των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊο.
Ελλείψεις παρατηρούνται επίσης στα αντισηπτικά σκευάσματα και αντιικά φάρμακα, ενώ χρόνιοι ασθενείς σπεύδουν να αγοράσουν μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων από τις κανονικές σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνουν περιορισμένοι λόγω κορονοϊου.
Η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρσ Ισσέγιεκ ανέφερε στο Τρίτο ότι δεν υπάρχουν μάσκες στις φαρμακαποθήκες του υπουργείου υγείας και οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αναμονή μέχρι την παραλαβή νέων παρτίδων.
Επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και ότι πολλοί Κινέζοι κάτοικοι Κύπρου αγόρασαν μεγάλες ποσότητες μασκών, τις οποίες απέστειλαν στους συγγενείς τους στο εξωτερικό.
Μεγάλες ποσότητες μασκών αγοράζουν και γονείς και τις αποστέλλουν στα παιδιά τους που φοιτούν στο εξωτερικό.


Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη, Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:46

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.