Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %18 %337 %2020 %09:%Φεβ

Ποδόσφαιρο: Η Αστυνομία είχε γνώση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας, Χόρχε Λαρένα με άλλο ποδοσφαιριστή στην Ισπανία, οι οποίες σχετίζονται με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα σε αριθμό ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων στην Κύπρο.

Μιλώντας στην "Πρώτη Ενημέρωση" ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι το απομαγνητοφωνημένο υλικό διαβιβάστηκε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2019, από Ισπανούς ανακριτές, κατά τη διάρκεια συνάντησης που διευθετήθηκε.  
Εξήγησε ότι το συγκεκριμένο υλικό εξασφαλίστηκαν μέσω παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις ισπανικές αρχές, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στοιχειοθέτηση υπόθεσης, ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης.
Ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση, ο οποίος τέλος Ιανουαρίου διαβιβάστηκε στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες.
Παρά την ψήφιση, πρόσφατα, της νομοθεσία για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον, υπάρχει δυνατότητα αναδρομικής εφαρμογής.  
Ο Χόρχε Λαρένα, είχε συλληφθεί και ανακριθεί από τις ισπανικές αρχές το 2018 για υπόθεση στημένων αγώνων στην Ισπανία, χωρίς τελικά να κατηγορηθεί. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος