ΥΠΑΜ: Υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στην Ε.Φ.

Υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά παραδέχθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η Δύναμη συνεργάζεται με όλους τους οργανισμούς και την Αστυνομία για να τεθεί τέλος σ’ αυτές τις εξαρτήσεις.



Ο Υπουργός μιλούσε μετά τη λήξη του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του Παγκύπριου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος μεταξύ Διοικήσεων του ΓΕΕΦ που πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, στο στάδιο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» στη Λάρνακα με το σύνθημα "Λέμε "ΟΧΙ" στις εξαρτήσεις, πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου".  Το Πρωτάθλημα διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΚΟΠ με σύνθημα «Ενάντια στις εξαρτήσεις».

Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «οι στρατιώτες και τα στελέχη που λαμβάνουν μέρος στις (ποδοσφαιρικές) ομάδες, έχουν τα καθήκοντα, τις υπηρεσίες και τις εκπαιδεύσεις τους και συνάμα επιτελούν και αυτό το σκοπό που είναι μέρος του κοινωνικού έργου της Εθνικής Φρουράς».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «ως μέρος της κοινωνίας, υπάρχει πρόβλημα και στην Εθνική Φρουρά. Δεν θέλω να το κρύψω αυτό» είπε και πρόσθεσε πως «κάνουμε όλες τις ενέργειες μαζί με τους αρμόδιους που εξειδικεύονται σ’ αυτά τα ζητήματα, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία όπως τον ΚΕΝΘΕΑ και άλλους οργανισμούς, με την Αστυνομία και με το Τμήμα της Εθνικής Φρουράς που εξειδικεύεται σ’ αυτά τα θέματα, έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτές τις εξαρτήσεις».

Ο Υπουργός ευχαρίστησε «την ΚΟΠ υπό την αιγίδα της της οποίας τέθηκε το Πρωτάθλημα και συνέδραμε σημαντικά στη διεξαγωγή του, τόσο με τους διαιτητές που προσέφερε για όλους τους αγώνες όσο και με υλικό το οποίο βοήθησε ώστε να έχουν όλες οι ταξιαρχίες τις δικές τους στολές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ΚΕΝΘΕΑ για την άψογη συνεργασία μας και μέσω του έργου που επιτελεί, προσπαθούμε και εμείς ως Εθνική Φρουρά και Υπουργείο Αμυνας που είμαστε μέρος της κοινωνίας, να στείλουμε τα σωστά μηνύματα με το σύνθημα `ΟΧΙ` στις εξαρτήσεις».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας, είπε πως «σήμερα με τον τελικό ολοκληρώνεται το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα που διοργανώνει το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Για μας  η συνεργασία, ήταν πρώτα ηθική υποχρέωση και γνωρίζοντας το σκοπό της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος ενάντια στις εξαρτήσεις, θέλαμε να βοηθήσουμε το στρατιωτικό πρωτάθλημα».

Πρόσθεσε ότι «εντάξαμε το Πρωτάθλημα σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ, στο πλαίσιο του περισσότερα παιδιά και κόσμος να παίζει ποδόσφαιρο. Σήμερα είδαμε ένα πάρα πολύ καλό παιγνίδι και οι εθνοφρουροί μας ξέφυγαν λίγο από την καθημερινότητα τους»».

Ο κ. Κούμας ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς ότι η ΚΟΠ αποφάσισε «να ενισχύσει με τον ίδιο τρόπο που ενισχύει το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα με απώτερο σκοπό μέσω της Εθνικής Ενόπλων να κάνουμε πάλι μια δυνατή παρουσία της Κύπρου μας».

Ο Κυριάκος Βερεσιές, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΝΘΕΑ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Άμυνας, την Εθνική Φρουρά και την ΚΟΠ γιατί όπως εξήγησε «έχουν αγκαλιάσει αυτό το οποίο εμείς από χρόνια πιστεύαμε, ότι δηλαδή ο αθλητισμός και δει το ποδόσφαιρο, μπορεί να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στην υγιή απασχόληση της νεολαίας, στην ύπαρξη ευγενικής άμιλλας και αλληλεγγύης».

Πρόσθεσε ότι το ΚΕΝΘΕΑ «συνεργάζεται με την Εθνική Φρουρά τόσο στον προληπτικό τομέα όσο και στον θεραπευτικό. Ο σημερινός αγώνας ήταν υπό την αιγίδα και του ΚΕΝΘΕΑ και στους στρατιώτες προσφέρθηκε δωρεάν το νερό «Ευ Ζην» που άρχισε ο Οργανισμός να προωθεί για εξασφάλιση οικονομικών πόρων για βοήθεια όλων αυτών των προγραμμάτων».

Σημειώνεται ότι στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας μεταξύ της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 3ης Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως έληξε ισόπαλος 1 -1 και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, με νικήτρια την ομάδα της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, με σκορ 4 – 3.  

Ο Υπουργός Άμυνας έδωσε το βραβείο στους νικητές, ενώ ο Πρόεδρος της ΚΟΠ έδωσε το κύπελλο και μετάλλια στους δευτεραθλητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.