Ανεβαίνουν οι τόνοι στον τομέα της υγείας

Οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ και της ΠΑΣΥΔΥ κατέρχονται σε δίωρη στάση εργασίας, στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων, από τις δώδεκα το μεσημέρι.

Αιτία για την στάση εργασίας, ήταν η άσκηση βίας εναντίον νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και η τραγική κατάσταση στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.
Μιλώντας στο Τρίτο ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε πως η κατάσταση στα ΤΑΕΠ επιδεινώνεται επικίνδυνα. Απέδωσε τα περιστατικά τραυματισμού νοσηλευτών, στην αδυναμία του ΟΚΥπΥ να αντιμετωπίσει και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα στα ΤΑΕΠ. Τόνισε πως οι Πρώτες Βοήθειες έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης δήλωσε πως για την κατάσταση στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών δεν φταίνε οι νοσηλευτές, οι οποίοι όπως είπε, είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις επιπτώσεις της κατάστασης.
Χαρακτήρισε αδιανόητο να μην υπάρχουν κλίνες για εισαγωγή των ασθενών, κάνοντας παράλληλα λόγο για εξευτελιστικό τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών.   
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου, καταδίκασε την άσκηση βίας κατά των επαγγελματιών υγείας. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο ΟΚΥπΥ δεν έχει κλείσει τα μάτια όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα ΤΑΕΠ.  
Είπε πως ο Οργανισμός έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την φύλαξη και ομαλή λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών.
Υπέδειξε δε, ότι στα νοσοκομεία δεν υπάρχει έλλειψη κλινών, αλλά γίνεται λανθασμένη αξιοποίηση από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείρισή τους.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.