Zητούν επίλυση του κυκλοφοριακού οι κάτοικοι Αγίας Φύλας

Με συμβολική αποκοπή της λεωφόρου Αγίας Φύλας και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, οι κάτοικοι και τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους από το κυκλοφορικό πρόβλημα, ζητώντας από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Την ίδια ώρα, με σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού κάνει λόγο για αδράνεια των αρχών και για την ανάγκη αποφασιστικών κινήσεων από το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ με προχθεσινή ανάρτηση του, στην προσωπική σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο νέος Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, προανήγγειλε σύσκεψη στην περιοχή, για τις 17 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε στις 10:00, από το Σύνδεσμο Φίλων Αγίας Φύλας, τις λαϊκές οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα της περιοχής, που καταγγέλλουν ότι η καθημερινή μετάβαση χιλιάδων πολιτών, από και προς την πόλη, γίνεται μόνο μέσα από την μοναδική διαθέσιμη πρόσβαση, του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων και όλων των διερχόμενων οδηγών.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε για χρόνια ανταπόκριση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ζητούν την προώθηση ουσιαστικών μέτρων που θα επιλύσουν το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως, για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε αδράνεια από τους αρμοδίους για την Αγία Φύλα, "όπως και για όλες σχεδόν τις συνοικίες της Λεμεσού" και ότι αποτέλεσμα τούτου, ήταν τα προβλήματα να διογκώνονται και οι συνοικίες της Λεμεσού να υποβαθμίζονται.

"Ειδικότερα για την Αγία Φύλα, έμειναν πίσω έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, το δε κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στον ομώνυμο κυκλοφοριακό κόμβο και στην οδό 1ης Απριλίου, ταλαιπωρεί σήμερα χιλιάδες πολίτες που ταξιδεύουν από και προς την Αγία Φύλα", προσθέτει.

Ο Δήμος υπογραμμίζει πως, με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή έθεσε την αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού στις πρώτες προτεραιότητες της και σε ό,τι αφορά στην Αγία Φύλα, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησαν σε μια σειρά από ενέργειες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση, με ενέργειες του Δήμου ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας και τα πορίσματα της ,  για δημιουργία υπέργειας διάβασης που θα ενώνει τις οδούς Κωστή Παλαμά (νότια του αυτοκινητόδρομου) και Έλλης Λαμπέτη (βόρεια του αυτοκινητόδρομου), καθώς επίσης και η δημιουργία παράλληλων εισόδων στον αυτοκινητόδρομο, προωθούνται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για περαιτέρω αξιολόγηση.

Επίσης, συνεχίζει, προωθήθηκε και βρίσκεται στο τελικό στάδιο προσφοροδότησης το έργο ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Αγίας Φύλας, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται αρχές του 2020.

Επίσης, προστίθεται,  μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και προγραμματίζεται να αρχίσει η κατασκευή του, περί το 2021, το έργο ολοκλήρωσης της δυτικής διαδρομής οδού Ευαγόρα Λανίτη, το οποίο "επίσης πελαγοδρομούσε για πολλά χρόνια",  ενώ επαναπροωθούνται τα έργα της ολοκλήρωσης της ανατολικής διαδρομής της Ευαγόρα Λανίτη, αλλά και του παρακαμπτήριου δρόμου σε σχέση με το κέντρο της Αγίας Φύλας.

Ο Δήμος σημειώνει ακόμη πως έχουν ήδη μπει στη διαδικασία προσφορών, από το ΣΑΛΑ, ένας μεγάλος αριθμός αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα λύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή της Αγίας Φύλας, ενώ προωθήθηκε μια σειρά τοπικών οδικών και άλλων έργων.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού χαιρετίζει την άμεση αντίδραση και πρόθεση του νέου Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων να έλθει στη Λεμεσό για επί τόπου επίσκεψη και συζήτηση των  προβλημάτων της Αγίας Φύλας, εκφράζοντας την προσδοκία του για στενή συνεργασία με το Υπουργείο "ώστε να προωθηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα απαραίτητα έργα στην συνοικία αυτή".

Να σημειωθεί ότι με προχθεσινή ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο νέος Υπουργός Μεταφορών, αναφέρει ότι το κυκλοφοριακό είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει μπροστά του το Υπουργείο και ότι "μία διαπιστωμένη προβληματική περίπτωση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Αγίας Φύλας, στη Λεμεσό".

Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος, ο ίδιος θα πραγματοποιήσει επί τόπου επίσκεψη στις 17 Δεκεμβρίου και θα προεδρεύσει σύσκεψης στην παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, με στόχο την λήψη άμεσων αποφάσεων για βελτίωση της σημερινής κατάστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.