Κ. Πετρίδης: Ιστορική η απόφαση συγχώνευσης Δήμων

Με τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, επέρχονται σημαντικές αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας του κεντρικού κράτους, δήλωσε στο Τρίτο ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.  

Χαρακτήρισε ιστορική απόφαση τη συγχώνευση των Δήμων, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια σοβαρή μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή προοπτική.  
Εντός δέκα ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και ο κύριος Πετρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ψηφιστεί σε νόμο, καθότι όπως ανέφερε, υπάρχει θετική ανταπόκριση από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δηλώσεις Δημάρχων

Θα προτιμούσε τη δημιουργία μητροπολιτικού δήμου και στη Λεμεσό δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης σχολιάζοντας τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κύριος Νικολαΐδης έκρινε θετικά τις αλλαγές και επεσήμανε ότι ο δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει με την ίδια αναπτυξιακή πορεία ακόμη πιο αποτελεσματικά.  
Κάτι λιγότερο από εξαιρετική, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. Απέφυγε, είπε, ο δήμος Πάφου μέχρι σήμερα να τοποθετηθεί, λόγω της έντονης αντίδρασης του δήμου Γεροσκήπου στις προτεινόμενες αλλαγές. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι μέχρι σήμερα, υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Γεροσκήπου.
Αρνητικά αντιμετωπίζει τις προτεινόμενες αλλαγές ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Ευαγγελίδης τοποθετήθηκε υπέρ της συνένωσης της Αραδίππου με την Ορόκλινη, τα Κελιά, τους Τρούλλους και τα Λιβαδιών, και όχι με την Λάρνακα.  
Αρνητικά τοποθετείται και ο δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο για ένα ημικατεχόμενο δήμο να ενταχθεί στον τουριστικό δήμο Αγίας Νάπας - Πρωταρά.

Θέσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Καταρχήν θετική είναι η πρώτη αντίδραση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ στις προτεινόμενες αλλαγές όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.  
Ο υπεύθυνος του γραφείου τοπικής αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ, Σταύρος Γερολατσίτης, δήλωσε στο Τρίτο ότι οι παράμετροι της μεταρρύθμισης όπως έχουν παρουσιαστεί, δημιουργούν συνθήκες οι οποίες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το κόμμα θα αναμένει την κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθεί.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας, δήλωσε επίσης στο Τρίτο ότι σε γενικές γραμμές το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνεί με τα κυβερνητικά νομοσχέδια, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις εισηγήσεις του αξιοποιήθηκαν. Σημείωσε, πως το ΔΗΚΟ έχει διαφορική άποψη μόνο σε κάποια σημεία.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Μελίνα Βασιλειάδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.