Σε στάση εργασίας κατέρχεται η ΠΑΣΥΚΙ στις 13 Δεκεμβρίου

Σε τρίωρη στάση εργασίας προτίθενται να κατέλθουν στις 13 Δεκεμβρίου οι κυβερνητικοί γιατροί. Διαμαρτύρονται για καθυστέρηση από πλευράς ΟΚΥπΥ στην κατάθεση σχεδίου πρόσθετων κινήτρων για αναβάθμιση των ιατρικών απολαβών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια.


Θα ακολουθήσει κλιμάκωση των μέτρων αν δεν ληφθούν τάχιστα αποφάσεις, λέει ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κούμας ανέφερε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν, αφού πρώτα ενημερωθούν οι γιατροί - μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, και δοθεί η έγκριση των τοπικών συνελεύσεων.
Ανέφερε ότι οι συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.
Ο Σωτήρης Κούμας, ανέφερε, ακόμη, ότι με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάθεση πρότασης από πλευράς του εργοδότη, περίπου 100 γιατροί έχουν εγκαταλείψει τα δημόσια νοσηλευτήρια. "Το παραμύθι του πήγαινε έλα, όσον αφορά τις διαβουλεύσεις, πρέπει κάποτε να σταματήσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ.

​ΟΚΥΠΥ


Για τον ΟΚΥπΥ, η υγεία των ασθενών και η βιωσιμότητα του Οργανισμού δεν αποτελεί παραμύθι, ήταν η πρώτη αντίδραση του εκπρόσωπου τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπου Χαριλάου.
Μιλώντας, επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Χαριλάου ανέφερε ότι ο διάλογος με τη συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, συνεδρίασε δύο φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε περαιτέρω στοιχεία, προτού ληφθεί απόφαση για το ακριβές ποσό το οποίο θα παραχωρηθεί στους κυβερνητικούς γιατρούς. Ο κύριος Χαριλάου εξήγησε ότι από την στιγμή που διακυβεύεται η οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού δεν μπορούν να ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις.
Ανέφερε, ακόμη, ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί εισήγηση από τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ προς το διοικητικό συμβούλιο, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε τέλος, ότι τα κίνητρα τα οποία θα παραχωρηθούν είναι επιπρόσθετα του μισθού και των αναβαθμισμένων επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι κυβερνητικοί γιατροί.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.