Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019

Την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019, η οποία θα διεξαχθεί από 1 μέχρι 8 Δεκεμβρίου, κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλίας Δημητρίου.

Σε ανακοίνωσή του, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, στην παρουσία της επίτιμης Προέδρου, Άντρης Αναστασιάδου, το ΠΣΣΕ αναφέρει ότι οι δράσεις του Προγράμματος Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Εθελοντισμού του 2019 ανέρχονται στις 300, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 11.388 εθελοντές, οι οποίοι προβλέπεται να προσφέρουν 3.948 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ ανέφερε ότι «οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού συνεχίζουν να εμπνέουν ανθρώπους και να δημιουργούν στρατιές εθελοντών, γι’ αυτό και έχουμε την υποχρέωση να απονέμουμε σε κάθε εθελοντή φόρο τιμής, αλλά και να αφιερώσουμε την Εβδομάδα Εθελοντισμού στους χιλιάδες εθελοντές, στις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, στους πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, αλλά και σε όλους τους φορείς, κρατικούς/ημικρατικούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες/επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας που αναπτύσσουν ποιοτικές εθελοντικές δράσεις».

Πρόσθεσε ότι βασικός σκοπός του πολυσχιδούς έργου του ΠΣΣΕ είναι η διασφάλιση ενός ευνοϊκότερου και πιο υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ.

Ακολούθως ο κ. Δημητρίου παρουσίασε τις δράσεις της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019, μεταξύ των οποίων είναι η κινητοποίηση από το ΠΣΣΕ, όλων των φορέων και θεσμών της κοινωνίας, για την Εβδομάδα Εθελοντισμού, η προώθηση του μηνύματος του ΠΣΣΕ για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών και η υλοποίηση Προγράμματος Δραστηριοτήτων για την Εβδομάδα Εθελοντισμού το οποίο καταγράφει πέραν των 300 εθελοντικών δράσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς (ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες, εταιρείες και άλλοι φορείς) το ΠΣΣΕ και τα ΕΣΣΕ και υλοποιούνται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Εξάλλου, ειδική αναφορά έγινε και σε άλλες δράσεις του ΠΣΣΕ στα πλαίσια της Εβδομάδας, όπως στην  6η εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», στον 24ο Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών με θέμα: «Ο Εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους», στα αποτελέσματα του 14ου Διαγωνισμού του Προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2018 – 2019, στα αποτελέσματα του 5ου Διαγωνισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού και στη Δεξίωση του Προεδρικού ζεύγους προς τιμήν των Εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

Στο χαιρετισμό της, η Πρώτη Κυρία Άντρης Αναστασιάδη είπε ότι η κυβέρνηση έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της τη στήριξη και την αναβάθμιση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τον εκσυγχρονισμό του εθελοντισμού και την προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τη δημιουργία του πολιτειακού θεσμού για τα θέματα εθελοντισμού, ενεργού πολίτη και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η Κύπρος αναγνωρίστηκε ως η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υιοθέτησε ανάλογο θεσμό και πολιτική στα θέματα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού.

Παράλληλα, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του θεσμού αυτού, έχει για πρώτη φορά συμβολή στη χάραξη πολιτικής στα θέματα Εθελοντισμού σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών με γραπτές παραινέσεις.


ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:10

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.