Κατασκοπευτικό βαν – εν αναμονή των ερευνών

Μόνο σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν κώλυμα στην Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα για το κατασκοπευτικό βαν, εάν διαφανεί ότι είναι και η ίδια εμπλεκόμενη, δικαιολογείται η δική του παρέμβαση για διορισμό ποινικών ανακριτών, επανέλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

Τόνισε ότι, αν η Αστυνομία διατηρεί τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας, δεν τίθεται θέμα να παρέμβει ο ίδιος.
Ο κύριος Κληρίδης προέβη στις δηλώσεις, ύστερα από σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, για το μεταναστευτικό.

ΥΠ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης τόνισε ότι δηλώσεις σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, θα μπορούν να γίνουν μετά το πέρας των αστυνομικών ανακρίσεων.
Ο κύριος Σαββίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και πως, μετά την ολοκλήρωσή τους, τα αποτελέσματά θα δημοσιοποιηθούν από την Αστυνομία.

Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Δεν υπάρχουν προς το παρόν οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν παρέμβαση του Γραφείου της για πιθανές υποκλοπές προσωπικών δεδομένων μέσω της δράσης του κατασκοπευτικού βαν, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είπε ότι από την πρώτη στιγμή που αυτή η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, έχει ζητήσει ενημέρωση, τηλεφωνικώς και με γραπτό σημείωμα, από την Αστυνομία, για να διαπιστώσει κατά πόσο προκύπτει οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας που εμπίπτει στον τομέα δικής της αρμοδιότητας.
Η κυρία Λοϊζίδου-Νικολαΐδου διαβεβαίωσε ότι μόλις τύχει ενημέρωσης, θα πληροφορήσει και το κοινό για να γνωρίζει εάν η υπόθεση αφορά και ζητήματα προσωπικών δεδομένων.

Εκπ. Τύπου ΔΗΣΥ

Δεν πραγματοποιούνται μυστικές επαφές στα γραφεία του ΔΗΣΥ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, λέγοντας ότι, αν αυτό συμβαίνει στα γραφεία άλλων κομμάτων και κάποιοι κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια, πρόκειται για άλλο θέμα.
Αναφερόταν στη συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε από δημόσιες καταγγελίες και δημοσιεύματα για τη δράση του κατασκοπευτικού βαν, ιδιοκτησία ισραηλινής εταιρείας με έδρα τη Λάρνακα.
Για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την άδεια οπλοκατοχής του Ισραηλινού και τους συνειρμούς που προκύπτουν, ο κύριος Δημητρίου είπε ότι θεωρεί δικαιολογημένες τις υποψίες, καθώς και την καχυποψία που έχει εμπεδωθεί στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Τόνισε ότι κατανοεί τα ερωτήματα που θέτει η αντιπολίτευση, απορίες που έχει και ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί αφήνονται αιχμές και υπονοούμενα.
Ο κύριος Δημητρίου επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αποδώσει αποτελέσματα το συντομότερο η έρευνα της Αστυνομίας, για να γνωρίζουν όλοι και να τερματιστεί αυτή η καχυποψία.

Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

Παραμένει η διαμαρτυρία των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επιλεκτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, ενημέρωση μόνο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπόθεση με το βαν.
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε στο Τρίτο ότι ανέμενε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλούσε σύσκεψη όλων των κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος.
Χαρακτήρισε μη επαρκή και κάθε άλλο παρά εξήγηση, την χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι κλήθηκε μόνο ο κύριος Κυπριανού, επειδή οι καταγγελίες προέκυψαν από το ΑΚΕΛ.
Είναι τουλάχιστον ύποπτο, είπε ο κύριος Λιλλήκας, καθότι φαίνεται ότι στόχος αυτής της συνάντησης είναι ο τερματισμός του δημόσιου διαλόγου για το θέμα και τίθεται ζήτημα συσκότισης και μη ενημέρωσης της κοινωνίας.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Πρωϊνό Δρομολόγιο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.