Υπ Εσωτερικού Ελέγχου: Πρόσληψη τεχνικών

Στην πρόσληψη προσωπικού που εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια προτίθεται να προχωρήσει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου για τη διεξαγωγή ελέγχων διεισδυτικότητας σε συστήματα των οργανισμών του δημοσίου.


 
Μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών η οποία εξέτασε τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας για το 2020, η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου Άννα Χριστοφόρου ανέφερε εντοπίστηκαν περιπτώσεις χάκερς σε υπουργεία χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
«Υπάρχουν προβλήματα, άτομα της υπηρεσίας μας βρίσκονται σε συνεργασία με τα υπουργεία προσπαθούν να τα λύσουν, είπε κ. Χριστοφόρου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα κυβερνοεπιθέσεων και υποκλοπών.
 
Όπως είπε η κ. Χριστοφόρου, η Υπηρεσία προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη πέντε ειδικών για την διεξαγωγή ελέγχων διεισδυτικότητας (penetration tests). Σημείωσε πως η υπηρεσία κατάρτισε εκ νέου σχέδια υπηρεσίας που να πληρούν πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, εξού και υπήρξε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού με τόσο εξειδικευμένη γνώση.
 
Αναφορικά με τα θέματα εσωτερικού ελέγχου, η κ. Ζαβού υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των μονάδων εσωτερικού ελέγχου των Υπουργείων, έτσι ώστε να λειτουργούν ορθά οι γραμμές άμυνας, όπως είπε.
 
Εξήγησε ότι η πρώτη γραμμή άμυνας είναι οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου στα Υπουργεία, η δεύτερη γραμμή είναι το προσωπικό στις μονάδες αυτές, η τρίτη γραμμή είναι η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και η 4η η Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
«Η δεύτερη γραμμή δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στα πλείστα Υπουργεία», είπε προσθέτοντας πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν άτομα και συνεπώς η 2η γραμμή είναι ανύπαρκτη.
 
O προϋπολογισμός της Υπηρεσίας για το επόμενο έτος προνοεί €2,74 εκατ, εκ των οποίων το €1,75 σε μισθούς. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται επίσης κονδύλι €280.000 για την διοργάνωση της 29ης Συνάντησης Ομολόγων στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2020, με την παρουσία συνέδρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρμόδιες Αρχές Ελέγχου των Κρατών Μελών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.