Ενημέρωση από Πολιτική Άμυνα στην Πάφο για τον κίνδυνο πλημμύρας

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πάφο ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων που οργανώνει η Πολιτική Άμυνα για τον κίνδυνο πλημμύρας και τους διαδραστικούς πλημμυρικούς χάρτες.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Διευθυντής ΠΕΔΠΑ Πάφου Γιώργος Γεροσίμου, ανέφερε ότι «επιδίωξη μας είναι η ευαισθητοποίηση της ίδιας της κοινωνίας ώστε να είναι έτοιμη να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των Κινδύνων και των επιπτώσεων τους».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου υπογράμμισε ότι «η ασυδοσία και η παρανομία επέτειναν την έκταση του προβλήματος». Εισηγήθηκε όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση  λάβει μέρος στη διαμόρφωση και υλοποίηση των σχεδίων για αποτελεσματικότερη  προστασία των πολιτών", ενώ ζήτησε "να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα τα επόμενα χρόνια".

Από την πλευρά του ο  Νικόλας Πάρης, ανώτερος λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας, ανέλυσε τις πρόνοιες της Εθνικής Εκτίμησης Κινδύνων, όπως αυτές προκύπτουν από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως κράτος-μέλος της ΕΕ. Παρουσίασε και επεξήγησε κάθε έναν από τους κινδύνους, όπως έχουν εκτιμηθεί για την Κύπρο: σεισμός, τσουνάμι, πλημμύρες, λειψυδρία, τεχνολογικά ατυχήματα, δασικές πυρκαγιές, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θαλάσσια ρύπανση, και σύνθετες κρίσεις.

Η κ. Μαρία Χριστοδούλου, ερευνητικός συνεργάτης  στο ΤΕΠΑΚ, παρουσίασε τις βασικές πτυχές από το πρόγραμμα Interreg  Ελλάδας- Κύπρου «Πράξη  Αιγίς».

Ο κ. Γιώργος Ιωάννου, Υδρογεωλόγος από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων,  παρουσίασε την πολιτική/εφαρμογή που προκύπτει από πλημμυρικά προβλήματα και ανέλυσε τη σημασία που έχουν οι πλημμυρικοί χάρτες για τον κάθε πολίτη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος, εκπρόσωποι από τους Δήμους Π. Χρυσοχούς, Γεροσκήπου, και Πέγειας. Επίσης εκπροσωπήθηκαν η Αστυνομία Πάφου, το Αεροδρόμιο, η Πολιτική Αεροπορία, η  ΑΗΚ, η Επαρχιακή Διοίκηση, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Υπουργείο Παιδείας, η  Hermes, το Τμήμα Ευημερίας, οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες, τα τμήμα Δημοσίων Έργων, το Ταμείο Θήρας, το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΒΕ, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, οι Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίας, η Πολεοδομία, η 8η Ταξιαρχία, οι Πρόσκοποι, ο κοινοτάρχης Μεσόγης και τα Κοινοτικά Συμβούλια Μεσόγης, Χλώρακας και Τρεμιθούσας

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΦ)  
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.