Τμήμα Δασών: Απευθείας τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

Στην εκτίμηση ότι η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος του Ακάμα δεν τέθηκε με κάποιο μηχανισμό αλλά τέθηκε απευθείας, προέβη ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου που επισκέφτηκε εκ νέου σήμερα την πληγείσα περιοχή.

Ενδεικτικά σημείωσε πως τέθηκε απευθείας φωτιά σε πέντε διαφορετικά σημεία με διαφορά κάποιου χρόνου και σε μελετημένη απόσταση ούτως ώστε με την εκδήλωση των πέντε εστιών ταυτόχρονα να δυσκολέψουν το έργο πυρόσβεσης.

Ο κ. Αλεξάνδρου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συνεργασία του Τμήματος Δασών με την Αστυνομία αλλά και την Υπηρεσία Θήρας για τον εντοπισμό των δραστών. Ανέφερε ότι έδωσε κάποια στοιχεία στις αστυνομικές αρχές που ωστόσο μέχρι στιγμής, είπε, δεν έχουν βοηθήσει.

Συγκεκριμένα είπε υπάρχει το Πυροφυλάκιο και περίπολοι που γίνονται εντός του Ακάμα ωστόσο αυτοί επιλέγουν να δράσουν τις ημέρες του κυνηγίου που καθιστά ευκολότερο το έργο τους και δυσκολότερο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης .

Ο κ. Αλεξάνδρου που επισκέφτηκε εκ νέου σήμερα την πληγείσα περιοχή του Κρατικού Δάσους του Ακάμα ανέφερε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χτες το απόγευμα και με το πρώτο φως της ημέρας με την βοήθεια των επίγειων δυνάμεων και των πτητικών μέσων η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως.

Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό που πρέπει να τονιστεί και που αυτό γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις , όπως είπε, είναι ότι όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν χτες παρέμειναν στην πυρκαγιά το βράδυ λόγω του κινδύνου που υπήρχε, είτε για επέκταση της, είτε για αναζωπύρωση.

Η πυρκαγιά, όπως εξήγησε, δεν έσβησε πάνω σε δρόμο ή αντιπυρική λωρίδα αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβηκαν στην μέση της πλαγιάς για να την αντιμετωπίσουν.

Από την στιγμή συνέχισε που η περίμετρος της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν πάνω σε αντιπυρική λωρίδα ή σε δρόμο υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για αναζωπύρωση ή για επέκταση της πυρκαγιάς . Είναι για αυτό το λόγο που παρέμειναν όλες οι δυνάμεις για φύλαξη όλο το βράδυ.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως το Τμήμα Δασών βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία και με τις τοπικές αρχές και με τους κατοίκους της περιοχής, προσθέτοντας πως υπάρχει πλήρη και αγαστή συνεργασία.

Σε σχέση με τις χθεσινές του δηλώσεις που αναφέρονται σε “ ανεγκέφαλους “ ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως μιλούμε για ένα με δύο άτομα που προκαλούν τους εμπρησμούς και τις πυρκαγιές.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών είπε πως υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για τις 29 Νοεμβρίου στην οποία θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι τοπικές αρχές αλλά και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για το θέμα του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.