Yπ.Παιδείας:Επιδίωξη μας, το καλύτερο δυνατόν μαθησιακό περιβάλλον

Επιδιώκουμε, με υπευθυνότητα και προσήλωση, να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον και τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να προοδεύσουν, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής.


Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των εργασιών ανασχεδιασμού και επέκτασης της σχολικής μονάδας, η οποία όπως σημείωσε "επί σειρά ετών ταλανιζόταν από προβλήματα".

Γι αυτό το λόγο, συνέχισε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ακόμα και μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, εκπόνησε και υλοποίησε ένα σημαντικό κτηριολογικό πρόγραμμα που κόστισε πέραν των 860 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Υπουργός, το κτηριολογικό πρόγραμμα για το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής περιλάμβανε ανέγερση τριών τμημάτων, γενική συντήρηση παλαιών χώρων που διατηρήθηκαν καθώς και εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής τους εγκατάστασης, ενώ διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο θα προωθήσει τις εργασίες εξωραϊσμού της αυλής και θα συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή σκίαστρου.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, εφαρμόζουν μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ικανών να συμβάλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, "επιδιώκουμε με υπευθυνότητα και προσήλωση, να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας το καλύτερο δυνατό μαθησιακό περιβάλλον και τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να προοδεύσουν, ακολουθώντας απρόσκοπτα το καθημερινό σχολικό τους πρόγραμμα".

Την τελευταία εξαετία, υπέδειξε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ολοκληρώθηκαν 21 ανεγέρσεις σχολικών μονάδων. 80 επεκτάσεις, γενικές βελτιώσεις και ανακαινίσεις, καθώς και 750 μικρότερης κλίμακας έργα, συνολικής αξίας πέραν των 82 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 47 έργα, με προϋπολογισμό 45 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Τέλος, ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι δυνατότητες που θα παρέχουν οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του δημοτικού Επισκοπής, θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και θα ενισχύσουν σημαντικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης καθώς και το ευρύτερο παιδαγωγικό έργο που επιτελείται, προς όφελος των μαθητών.

Ο Υπουργός Παιδείας, αφού τέλεσε τα εγκαίνια, απηύθυνε χαιρετισμό και στον ενδοσχολικό εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:44

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.