Καιρικά: Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο.

Αναμένονται μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Η ένταση της βροχής μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 35 χιλιοστά την ώρα.
Σήμερα και αύριο η Κύπρος θα βρίσκεται στο επίκεντρο καιρικού του συστήματος, θα καταγραφούν οι χαμηλότερες πιέσεις, δήλωσε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης.
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Νικολαΐδης είπε, ότι ενδέχεται στις έξι το απόγευμα να ανανεωθεί η προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τα έντονα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, πρόσθεσε, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα σε περισσότερες περιοχές.

Προσοχή συστήνεται στους πολίτες

Οι πολίτες καλούνται σε περιπτώσεις έκδοσης προειδοποιήσεων για ακραία φαινόμενα από τη μετεωρολογική υπηρεσία, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Επίσης, η ΑΗΚ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να φροντίζουν τα δέντρα στα σπίτια τους και να κλαδεύουν στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο.
Τα προβλήματα σε ηλεκτρικά καλώδια τα οποία έχουν σημειωθεί, οφείλονται σε πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε ηλεκτρικά καλώδια, δήλωσε στο Τρίτο η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ζημιές οφείλονται σε κεραυνούς.
Το πρωί σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη Λευκωσία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει βλάβη στο δίκτυο της ΑΗΚ η οποία επηρεάζει χωριά της ορεινής περιοχής Λάρνακας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε χθες 31 κλήσεις, οι 29 αφορούσαν περιστατικά στη Λεμεσό για πτώσεις δέντρων, άντληση υδάτων και ζημιές σε προθήκες καταστημάτων.
Σημειώθηκαν επίσης πτώσεις δέντρων σε μία περίπτωση στην Αργάκα και μία στην Ευρύχου.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Λεμεσού

Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Λεμεσού, για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 24ώρων, δήλωσε στο ΡΙΚ ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Νικολαΐδης είπε ότι υπήρξε από νωρίς κινητοποίηση από συνεργεία του Δήμου, που βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης για καθαρισμό σχαρών και προληπτική εκκένωση χώρων στάθμευσης.
Πρόσθεσε ότι, παρά την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές. Σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε κάποιες γειτονιές της Λεμεσού, ενώ υπήρξε περιορισμένης έκτασης αποκοπή και πτώση δέντρων.
Ο δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αμέσως όποια προβλήματα προκύπτουν. Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στον αριθμό 77 77 77 88, για αναφορά προβλημάτων και έκκληση για βοήθεια.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:45

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.