Για προβλήματα ΓεΣΥ συζήτησαν ΟΑΥ – Σύμμαχοι Υγείας

Την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και τα προβλήματα που ανακύπτουν συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και η οργάνωση «Σύμμαχοι Υγείας».


 
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του ΟΑΥ με την οργάνωση, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Άθως Τσινωντίδης.
 
«Ακούσαμε τους προβληματισμούς τους και διαβεβαιώσαμε ότι θέλουμε να ακούμε τους προβληματισμούς όλων των ομάδων ούτως ώστε εκεί και όπου υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα να εντοπίζονται και να λύνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε μετά τη συνάντηση.
 
Η συζήτηση, είπε, αφορούσε όλο το φάσμα της παροχής φροντίδας υγείας στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.
 
Ο κ. Τσινωντίδης έκανε λόγο για «πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση».
 
 «Σοβαρό προβληματισμό» εξέφρασε εκ μέρους της οργάνωσης «Σύμμαχοι Υγείας», ο Στέλιος Κρέουζος.
 
Όπως ανέφερε, στη συνάντηση συζήτησαν για την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ και για τα προβλήματα που ανακύπτουν.
 
«Εκεί και όπου διαπιστώνουμε τα κακώς έχοντα θα τα υποδεικνύουμε με θάρρος και παρρησία αλλά ταυτόχρονα έχουμε διαβεβαιώσει ότι είμαστε δίπλα και στον ΟΑΥ και στον ΟΚΥπΥ», είπε.
 
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έθεσαν το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι συγκεκριμένο φάρμακο για την καρδιά δεν υπάρχει στην αγορά. Τέθηκε, επίσης, το θέμα των διαδικασιών που είναι επιπρόσθετες και επιβαρύνουν κυρίως τους χρόνιους ασθενείς, όπως είπε.
 
Ο κ. Κρέουζος σημείωσε, τέλος, ότι ζήτησαν η πολιτική που ακολουθείται από τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ να βασίζεται στο σεβασμό προς τον ασθενή.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.