Με εξειδικευμένα drones για σκοπούς έκτακτης ανάγκης η Πολιτική Άμυνα

Ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο εργαστήρι της Πολιτικής Άμυνας με θέμα ««Χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών».

Η τελευταία εργασία του εργαστηρίου αφορούσε σε άσκηση μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στην περιοχή «Λάντα» στην Αγία Νάπα.
Σύμφωνα με τον Δ/της περιφερειακής Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας και Αμμοχώστου Κυριάκο Χατζηγεωργίου, το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον εντοπισμό ελλειπόντων προσώπων εντός της θάλασσας, ύστερα από ατύχημα.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου ήταν η αλληλογνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ τους, όσο και με τα μέλη της πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και της Αστυνομίας. Παράλληλα πρόσθεσε, σκοπός είναι να δοκιμαστεί ο εξοπλισμός, όχι τόσο το hardware όσο το software, που έχει εξελιχθεί από το το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου προκειμένου να βοηθήσουν την Πολιτική Άμυνα στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις επιχειρήσεις.

Ο στόχος των drones, σημείωσε, είναι να παρέχουν πληροφορίες για την λήψη γρήγορων και σωστών αποφάσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Μια εικόνα που θα στείλουν τα drones, ανέφερε, είναι ξεκάθαρη και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες»

Τα συγκεκριμένα drones, σύμφωνα με τον τον Δ/της περιφερειακής Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας και Αμμοχώστου, είναι εξειδικευμένα, με το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ότι φέρουν εξειδικευμένο λογισμικό.

«Το σημαντικό είπε, είναι το λογισμικό αλλά και η χρήση του σε κάθε περίπτωση. Διαφορετικά θα το χειριστεί κάποιος είπε, σε περιπτώσεις πλημμύρας, πυρκαγιάς ή στην εξεύρεση ενός ατόμου.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος 45 εκπαιδευόμενοι από 16 χώρες-μέλη της ΕΕ και του Ισραήλ, οι οποίοι παρακολούθησαν και το εργαστήρι της πολιτικής Άμυνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.