Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Πάφου

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πάφου κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Δήμου να σεβαστεί την ανάγκη για ρυθμισμένες σχέσεις εργασίας και να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αναφέρουν οι συντεχνίες του προσωπικού.



Σε κοινή ανακοίνωση τους η ΟΗΟ ΣΕΚ Πάφου, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πάφου και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ Πάφου επικαλούνται  επίσης σοβαρά εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν στον Δήμο Πάφου και παραβιάζουν όρους απασχόλησης του προσωπικού. Οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι ενώ καταρχήν επιτεύχθηκε συμφωνία που προνοούσε την υπογραφή από το Δήμο Πάφου της Παγκύπριας Συλλογικής Σύμβασης των Δήμων για τα έτη 2015-2016 και 2017-2018 και από τον Δήμο Πάφου, ο Δήμος Πάφου δεν υπέγραψε τη Σύμβαση ως όφειλε με βάση τη συμφωνία και γι’ αυτό το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο για την τελική του τοποθέτηση μέχρι τις 30/08/2019.  «Ο Δήμος και πάλι δεν απάντησε. Ταυτόχρονα στο Δήμο Πάφου εξελίσσονται σοβαρά εργασιακά ζητήματα τα οποία παραβιάζουν καθορισμένους όρους απασχόλησης του προσωπικού και τα οποία παρόλο που έχουν τεθεί επανειλημμένα από το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον Δήμο Πάφου», αναφέρεται.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρεται,  έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαβούλευσης μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν στο τόπο μας, αλλά διαπιστώνει ότι ο Δήμος Πάφου αρνείται να σεβαστεί την ανάγκη για λειτουργία ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στο Δήμο. «Ως εκ τούτου και μη έχοντας άλλη επιλογή η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έχει αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 24/9/2019, δίνοντας την προβλεπόμενη από τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων 10ήμερη προειδοποίηση, προκειμένου να διεκδικήσουν με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα τους.

Το προσωπικό του Δήμου Πάφου και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που το εκπροσωπούν, απολογούνται προς τους δημότες για τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την στάση εργασίας, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΠΕ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.