Στάση εργασίας νοσηλευτών το πρωί στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Εργασιακό εκφοβισμό και κατάχρηση εργασίας, ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, καταγγέλλουν οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας για περίπου μισή ώρα.

Σε δηλώσεις του, ο ΓΓ της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε ότι, λόγω της υποστελέχωσης, «οι νοσηλευτικές διοικήσεις στο νοσοκομείο Λεμεσού αλλά και στις άλλες επαρχίες, προβαίνουν δυστυχώς σε εργασιακό εκφοβισμό των νοσηλευτών, όπως επίσης και σε κατάχρηση εξουσίας για να μπορέσουν να βγουν τα προγράμματα και να καλύψουμε τα κενά».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, έχει καταγγελθεί στη συντεχνία από νοσηλευτές, ότι σε περίπτωση που αρνηθούν να εργαστούν υπερωριακά ή να επιστρέψουν από τις άδειες τους, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό, δέχονται απειλές.

«Έχουμε πολλά περιστατικά και οι απειλές είναι ότι μπορεί να μετακινηθούν σε άλλο θάλαμο, μπορεί να μην τους δώσουν τις άδειες τους, μπορεί να έχουν πρόβλημα με το "report" τους», είπε ο κ. Γεωργίου, προσθέτοντας ότι «αυτό το πράγμα είναι ανεπίτρεπτο, δεν μπορούμε να το ανεχτούμε, μας παραπέμπει πίσω σε εργασιακό Μεσαίωνα».

Σημείωσε ακόμη πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι, μετά από καταγγελίες που είχαμε από μέλη μας - τα οποία ήρθαν και μας ενημέρωσαν για κάποια περιστατικά και πήγαμε κάτω στη διοίκηση και μιλήσαμε - δέχθηκαν απειλές από τη διοίκηση γιατί να εμπλέξουν τη συντεχνία».

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ τόνισε ότι η στάση εργασίας είναι διάρκειας μόνο μισής ώρας, «διότι δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τους ασθενείς» και γίνεται για να αναδειχθεί το πρόβλημα, «να το ακούσουν οι υπεύθυνοι, τόσο στον ΟΚΥπΥ όσο και στο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να γίνει κάτι να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που παρατηρούνται».

Εάν ο ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο δεν λάβουν σοβαρά υπόψη τους το θέμα και δεν γίνουν συστάσεις προς τις νοσηλευτικές διοικήσεις, υπέδειξε, «τότε θα προχωρήσουμε με πιο δυναμικά μέτρα».

Σε ερώτηση για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Λεμεσού σε νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ.Γεωργίου είπε πως υπάρχει υποστελέχωση σε ποσοστό 30%, το οποίο μεγαλώνει λόγω της περιόδου των διακοπών και των αδειών.

«Εμείς έχουμε κάνει ήδη μια μελέτη όσον αφορά τη στελέχωση και την έχουμε δώσει τόσο στον ΟΚΥπΥ όσο και στο Υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό, τους οποίους καλούμε να έρθουν, να κάτσουμε να συζητήσουμε, για να δούμε όντως ποιο είναι το πρόβλημα με τη στελέχωση και να βρούμε τους αριθμούς», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.