Με LED αντικαθιστά τον οδικό φωτισμό ο Δήμος Λατσιών

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων εξασφαλίζει ο Δήμος Λατσιών με την υπογραφή της συμφωνίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του οδικού φωτισμού του δήμου με φωτιστικά LED.

Ανακοίνωση από το Δήμο Λατσιών αναφέρει ότι «εκτιμάται πως η ετήσια εξοικονόμηση σε λογαριασμούς για ηλεκτρική ενέργεια για τον οδικό φωτισμό αναμένεται να ξεπεράσει τις 195 χιλιάδες ευρώ ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020».
 
Συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας, θα αντικατασταθούν περίπου 3.900 φωτιστικά, που αναμένεται να επιφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 65% της σημερινής κατανάλωσης.
 
 Η υπογραφείσα συμφωνία διαλαμβάνει, επίσης, «την προμήθεια φωτιστικών LED, τα οποία εξασφαλίστηκαν με βάση τον νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων Ν.73(Ι)/2016 από τη θυγατρική εταιρεία της ΑΗΚ, την ESCO AHK LTD, την αντικατάστασή των παλαιών φωτιστικών με τα νέα φωτιστικά, τη διαχείριση των παλαιών φωτιστικών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές πρακτικές και τη συντήρησή τους (υλικά και εργατικά) για περίοδο οκτώ χρόνων από την ημερομηνία εγκατάστασής τους».
 
Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πέραν του ιδιαίτερα σημαντικού οικονομικού οφέλους για τον Δήμο Λατσιών και κατ΄ επέκταση για τους δημότες του, η εν λόγω συμφωνία θα έχει και θετικότατες περιβαλλοντικές συνέπειες, λόγω της μείωσης των περιβαλλοντικών ρύπων που θα επιφέρει η αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά LED.
 
Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Λατσιών,  Χρίστο Πιτταρά, τον Αντιδήμαρχο, Κυπριανό Φιλίππου και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Γεωργίου εκ μέρους του Δήμου Λατσιών και από τον Διευθυντή της ΜΡΔ, Μιχάλη Μιχαήλ, εκ μέρους της ΑΗΚ, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Λατσιών, Δρ Μιχάλη Σωκράτους και του, Μάριου Πέτρακκα εκ μέρους του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.