Προχωρά στο ΕΔΑΔ η υπόθεση για Βαρώσι

Προθεσμία μέχρι τις τέσσερις Νοεμβρίου έδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκική πλευρά, για να υποβάλει τις παρατηρήσεις της σε υπόθεση που αφορά Ελληνοκυπριακή περιουσία στο Βαρώσι, στην οποία το ΕΒΚΑΦ παρουσιάζεται ως ενδιαφερόμενο μέρος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας Αχιλλέας Δημητριάδης, η υπόθεση αφορά ένα συγκρότημα πολυκατοικίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου για την οποία εξαντλήθηκαν τα περιθώρια επίτευξης φιλικού διακανονισμού.

Τον Ιούλιο του 2010 η εταιρεία προσέφυγε στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας για αποκατάσταση της περιουσίας της στα Βαρώσια και για καταβολή αποζημίωσης για απώλεια χρήσης.

Ωστόσο το 2016 η υπόθεση κατέληξε σε τέλμα με απόφαση του λεγόμενου ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου του ψευδοκράτους, το οποίο αποφάνθηκε ότι το ΕΒΚΑΦ πρέπει να συμπεριληφθεί ως τρίτο μέρος στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Δημητριάδη, το ΕΔΑΔ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα και από την Κυπριακή Δημοκρατία να τοποθετηθεί κατά πόσο θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Πρόκειται είπε για δυο ατομικές προσφυγές που έχουν καταχωρήσει ιδιώτες κατά της Τουρκίας ενώπιον του ΕΔΑΔ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κλήθηκε να ενημερώσει το Δικαστήριο μέχρι τις τέσσερις Νοεμβρίου για την πρώτη υπόθεση και μέχρι τις πέντε Νοεμβρίου για τη δεύτερη υπόθεση, κατά πόσον επιθυμεί ή όχι να ασκήσει το δικαίωμα της για παρέμβαση.

Η Νομική Υπηρεσία, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας, ενημέρωσε σχετικώς το Υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο βρίσκεται σε επαφή για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Επομένως, κατέληξε ο κύριος Κληρίδης, επιβεβαιώνεται η προηγούμενη θέση της Νομική Υπηρεσίας και της Κυβέρνησης, ότι ουδέποτε προηγουμένως είχε κληθεί η Δημοκρατία από το Δικαστήριο να ενημερώσει κατά πόσον θα συμμετάσχει στις διαδικασίες αυτές, και διαψεύδονται, όπως είπε, οι ισχυρισμοί του δικηγόρου των αιτητών περί προθεσμιών που είχαν τεθεί στη Δημοκρατία, περί υπέρβασης προθεσμιών και ολιγωρίας.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.