Πλήρης κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Λεμεσού

Κατασβήστηκε πλήρως το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες γύρω από τα χωριά Πάχνα-Κισσούσα-Βουνί.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής, στο σημείο παραμένουν δυνάμεις σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν για τις επόμενες ώρες στο σημείο και ενδέχεται να βρίσκονται εκεί και τις επόμενες μέρες.
Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύκτια, ενώ καθοριστική στην κατάσβεση ήταν η συνδρομή των πέντε πτητικών μέσων.  
Σήμερα μετέβησαν εκ νέου στην περιοχή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους, την πυροσβεστική, το τμήμα δασών, την αστυνομία, την επαρχιακή διοίκηση, την υπηρεσία θήρας και πανίδας, την Πολιτική Άμυνα και τους εθελοντές.
Εντός της ημέρας θα γίνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.  
Η φωτιά κατέκαυσε περισσότερα από δύομισυ τετραγωνικά χιλιόμετρα με άγρια βλάστηση, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες, ως επίσης γεωργικά και εγκαταλελειμμένα υποστατικά.

Απορρίπτει τα περί ολιγωρίας η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απορρίπτει δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες βασίζονται σε παράπονα πολιτών για ολιγωρία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει ότι μετά από κλήση που δέχθηκε η Υπηρεσία στις έντεκα και σαράντα το πρωί, υπήρξε ανταπόκριση αμέσως με επτά οχήματα και 20 πυροσβέστες.
Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει, απογειώθηκαν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ κινητοποιήθηκαν το Ταμείο Θήρας, η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και η Πολιτική Άμυνα.
Επιτόπου, αναφέρει, κρίθηκε αναγκαία η κλήση επιπρόσθετων επίγειων δυνάμεων από όλες τις επαρχίες.
Συνολικά, κατέληξε, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν τριάντα-οκτώ μηχανοκίνητα οχήματα, εκατό-είκοσι πυροσβέστες και δέκα πτητικά μέσα.

Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της πυρκαγιάς ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα χθες και σήμερα η Αρχή Ηλεκτρισμού προβαίνει σε καταγραφή και αντικατάσταση εξοπλισμού που καταστράφηκε ή επηρεάστηκε.
Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Δημήτρης Ναθαναήλ, κάηκαν 15 πάσσαλοι, μετασχηματιστής και διακόπτης.
Συνεργείο της Αρχής θα διακόψει για λίγα λεπτά σήμερα την ηλεκτροδότηση προς αντικατάσταση του εξοπλισμού.
Άλλο συνεργείο βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή σε περίπτωση προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.