Εκδηλώσεις εις μνήμην της Νάταλι σε Κύπρο και εξωτερικό

Η 34χρονη επιστήμονας και δρομέας Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία έχασε τη ζωή της στην Ικαρία όταν έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων, δεν ένωνε τον κόσμο με το λαμπερό χαμόγελο της μόνο εν ζωή αλλά ένωσε και τον κόσμο, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης της μετά το αδόκητο θάνατο της.

Χθες το απόγευμα, ο δρομικός κόσμος της Κύπρου και του εξωτερικού, μέλη του Cyprus Girls Can, τριαθλητές, άνθρωποι από τον επαγγελματικό της χώρο, άνθρωποι που την γνώρισαν, άνθρωποι κάθε ηλικίας, σχημάτισαν τόσο σε παγκύπρια βάση όσο και σε διάφορα μέρη του εξωτερικού, μια όμορφη και πολύχρωμη αλυσίδα κάτω από τον τίτλο «The `Living Life Joyfully, The Way Natalie Did` run», μια ιδέα των Cyprus Trail Runners και Runite Nicosia.
 
Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, δρομείς και φίλοι της Νάταλι, ανά το παγκύπριο, αλλά και ανά το κόσμο, ενώθηκαν κάτω από τον ίδιο ουρανό και έτρεξαν συμβολικά από 3χλμ μέχρι και 10χλμ, περίπου, τιμώντας την μνήμη της, και γιορτάζοντας τον τρόπο και τη χαρά, με την οποία η Νάταλι αγκάλιαζε τη ζωή.
 
Οι διοργανωτές επέλεξαν το Πάρκο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία, ως το κύριο μέρος της εκδήλωσης εις μνήμη Νάταλις Κρίστοφερ, διότι ήταν το αγαπημένο της μέρος για το καθημερινό της τροχάδη.
 
Στην εκδήλωση στη Λευκωσία, η οποία διήρκησε 2 ώρες, δρομείς από όλα τα Σωματεία της Κύπρου, Τουρκοκύπριοι, μέλη του Cyprus Girls Can, τριαθλητές, άνθρωποι από τον επαγγελματικό της χώρο, φορώντας χρωματιστά μπλουζάκια, έτρεξαν και περπάτησαν μέσα στο δάσος του Πάρκου Αθαλάσσας, όπως η Νάταλι έκανε, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 10χλμ, και έκαναν στάση στο αγαπημένο της δέντρο, ένα πανύψηλο ευκάλυπτο, που πάντα σταματούσε να αγκαλιάζει με αγάπη.
 
Και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η αδελφική της φίλη και συναθλήτρια της, και μια εκ των διοργανωτών της χθεσινής εκδήλωσης, Πόλα Χατζήπαπα, στόλισαν το δέντρο με πολύχρωμα ρούχα και έβαλαν τη φωτογραφία της πάνω, και ο κόσμος που παρευρέθηκε χθες, ο οποίος κυμαινόταν γύρω στα 150 με 200 άτομα, στόλισε το κορμό του δέντρου με πολύχρωμες κορδέλες και τοποθετούσε λουλούδια.
 
«Ήταν πολύ όμορφη και πολύχρωμη σύναξη, όπως θα την ήθελε και η Νάταλι, στην οποία παρευρέθηκε ο δρομικός κόσμος και όχι μόνο, από το Cyprus Girls Can , αθλητές Τριάθλου από τον επαγγελματικό της χώρο. Ένιωσαν να ενώνονται οι ψυχές τους με τη Νάταλι. Συνεχίσαμε να τρέχουμε αργά μέσα στο δάσος του πάρκου και λέγαμε ιστορίες για την Νάταλι , θυμόμασταν στιγμές που περάσαμε με την Νάταλι. Ήταν συγκινητική ατμόσφαιρα. Ήρθαν Τουρκοκύπριοι, κόσμος από όλες τις Επαρχίες. Μας έφερε κοντά όλους η Νάταλι. Θέλαμε κάτι απλό, όμορφο, πολύχρωμο, όπως θα το ήθελε, χωρίς ομιλίες, χωρίς κεριά, μαύρα», πρόσθεσε.
 
Μεταξύ των χωρών που έτρεξαν χθες εις μνήμη της Νάταλι Κρίστοφερ συγκαταλέγονται η Σιγκαπούρη, Αγγλία, Ελσίνκι, Χιλή, Άμστερνταμ, Γερμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Παρίσι, Ιρλανδία, Καναδάς , ΗΠΑ, Ελλάδα, Δουβλίνο και όλοι οι συμμετέχοντας είχαν να δηλώσουν ότι τρέχουν για μια όμορφη ψυχή, τρέχουν με χαμόγελο για τη Νάταλι.
 
«You will always shine bright in our hearts. Running for a beautiful soul. Forever in our hearts. For Montreal to Cyprus we are all under the same sky choose to be joyful», είναι μερικά από τα δημοσιεύματα στο προφίλ της εκδήλωσης.  
 
Άλλα δημοσιεύματά γράφουν: «Θα μας λείψεις. Όσοι είχαν το προνόμιο να είναι μαζί σου έχουν τις πιο καταπληκτικές αναμνήσεις από εσένα, τις οποίες θα θυμούνται μια ζωή».
 
Στο Πάρκο Αθαλάσσας, οι συμμετέχοντας έδωσαν την υπόσχεση ότι το πολυσήμαντο έργο της Νάταλι Κρίστοφερ, μέσα από το πρόγραμμα της Cyprus Girls Can, θα συνεχιστεί.
 
Εκδήλωση στη Λεμεσό
-----------------------------
Συμβολικό τρέξιμο εις μνήμην της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία έχασε τη ζωή της στην Ικαρία όταν έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων, πραγματοποίησαν χθες και δρομείς της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Δρομείς από το Σωματείο Δρομέων «Ευ-Ζην», το Dromea Racing Running Club, το Σ.Ε.ΒΑ.Κ, το Σωματείο «Περικλή Δημητρίου, ενώθηκαν το απόγευμα στην Επίχωση Λεμεσού, και πριν να τρέξουν το «The `Living Life Joyfully, The Way Natalie Did` run», σχημάτισαν τον κύκλο της ζωής, και τήρησαν μονόλεπτη σιγή εις μνήμη της συναθλήτριας τους, φίλης, ενός χαμογελαστού και όλο ζωή κοριτσιού που το νήμα της ζωής του κόπηκε αναπάντεχα.
 
Όλοι μαζί ενωμένοι έστειλαν το μήνυμα για ένα ασφαλές τρέξιμο.
 
Σπήλια
---------
To Σωματείο «Περικλής Δημητρίου», τον χθεσινό αγώνα στα Σπήλια, τον αφιέρωσε στην Νάταλι Κρίστοφερ, ενώ πριν τον αγώνα τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή.
 
Επαρχίες Λάρνακα και Αμμοχώστου
--------------------------------------------
 
Ομαδικό τρέξιμο εις μνήμη Νάταλις Κρίστοφερ πραγματοποίησαν δρομείς και άνθρωποι που γνώριζαν την Νάταλι Κρίστοφερ και στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου .
 
Πάφος
--------
Στην Πάφο, 60 περίπου δρομείς από τα Σωματεία Στέλιος Κυριακίδης, Dromea Racing Running Club , West Coast Runners Cyprus, Paphos Running Club, μαζεύτηκαν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου και  αφού τήρησαν μονόλεπτη σιγή, στις 17:05 περίπου διένυσαν εις μνήμη της Νάταλι Κρίστοφερ μια απόσταση 3χλμ, με το σύνθημα «Τρέχουμε με χαμόγελο για την Νάταλι».
 
Όπως ανέφεραν οι δρομείς της Πάφου, κάθε χρόνο θα τρέχουν στις 10 Αυγούστου για την Νάταλι και όλοι είχαν να θυμούνται το γλυκό της χαμόγελο.
 
Μέσα από την διεθνή αυτή εκδήλωση, οι φίλοι της, οι συνεργάτες της, οι συναθλητές της, τίμησαν την Νάταλι Κρίστοφερ, ευχόμενοι της καλό ταξίδι ανάμεσα στα αστέρια, που τόσο αγάπησε, και ότι θα κρατήσουν για πάντα το χαμόγελο της και τα όσα κατάφερε να εμπνεύσει τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας.   

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.