facebook-icon twitter-icon rss-icon haberler

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΥΡΩΠΗ
    • ΔΙΕΘΝΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    • EU4U
  • ΤΟ ΡΙΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  • ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

%PM, %08 %687 %2019 %18:%Αυγ

Στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» αξιωματούχων του κράτους

  • Εκτύπωση
  • E-mail
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)
Στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» αξιωματούχων του κράτους

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων («Πόθεν Έσχες») αξιωματούχων του κράτους, στο πλαίσιο του νόμου και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της διαφάνειας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι για οποιεσδήποτε επισημάνσεις, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, είτε για παρατηρήσεις είτε για εισηγήσεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Tweet
Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
επιστροφή στην κορυφή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου
    ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου

    Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου, προσθέτοντας ότι εκπλάγηκαν από την χθεσινή απόφαση, διότι ανέμεναν να ξεκινήσει έστω η Γ΄ Λυκείου από τη Δευτέρα.
     
    Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για επιστροφή των παιδιών της Γ΄ Λυκείου στις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «εκπλαγήκαμε διότι αναμέναμε να ξεκινήσει έστω η Γ΄ Λυκείου από τη Δευτέρα».
     
    «Εντάξει, τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι ειδικοί. Κατά συνέπεια αν αυτοί έκριναν ότι πρέπει να επιστρέψει η Γ΄ Λυκείου στις 8 Φεβρουαρίου, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά. Απλώς έχουμε δύο θέματα για τα οποία θα είμαστε έντονοι . Το πρώτο θέλουμε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η εξαγγελία του Υπουργού Υγείας ότι οι επιστρέφοντες εργαζόμενοι θα κάνουν το rapid test πάνω σε συστηματική βάση και εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο το rapid test να γίνεται και για τα παιδιά», πρόσθεσε.
     
    Σημείωσε ότι από τον Οκτώβριο που τέθηκε αυτό το θέμα «λέγαμε και συμφωνούσε και το Υπουργείο ότι θα γίνεται το rapid test και για τα παιδιά».
     
    «Τώρα δεν ξέρω γιατί βγάζουν έξω τα παιδιά. Και το άλλο σημείο που θέσαμε και στάλθηκε και σχετική επιστολή στον Υπουργό, αφορά το θέμα των εμβολιασμών. Εμείς θεωρούμε ότι από την στιγμή που επιστρέφουμε στις εργασίες μας και θα είμαστε με 200, 300, 400, 500 πολλές φορές παιδιά και δεκάδες συνάδελφοι μεταξύ τους, πρέπει, όπως έκανε η Ελλάδα, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να δώσουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό και των εκπαιδευτικών. Φυσικά πάνω σε προαιρετική βάση. Αν έχει κάποιον που δε θέλει να εμβολιαστεί είναι δικαίωμα του» συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς ενόψει της επιστροφής των παιδιών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία αν θα έχουν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Πολυβίου είπε ότι μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων και της χαλάρωσης που επήλθε αναμένουν ότι σίγουρα ο Υπουργός θα τους καλέσει να δουν τα δεδομένα, να δουν ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την επιστροφή και των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου, να δουν τι θα γίνει με το θέμα της ύλης.
     
    «Οπόταν ναι, αναμένουμε ότι θα γίνει μια συνάντηση με τον κ. Υπουργό», σημείωσε.
     
    Σε ερώτηση αν τους έχει δοθεί κάποιο πλάνο για την ύλη και γενικά πως θα γίνει η επανένταξη αυτών των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «είχαμε μιλήσει με τον κ. Υπουργό πριν δέκα μέρες και είπαμε αφού ληφθούν οι αποφάσεις για την επιστροφή θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ύλη και όλα».
     
    «Άρα, είναι σε εκκρεμότητα αυτά τα πράγματα, τα οποία θα δούμε με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία», κατέληξε.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %463 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αυξημένος αριθμός κλήσεων στην Γραμμή Βοήθειας 1480
    Αυξημένος αριθμός κλήσεων στην Γραμμή Βοήθειας 1480

    Από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας 1480 του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου – CYberSafety (https://www.cybersafety.cy), συντονιστής του οποίου είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνολικά 684 άτομα, σημειώνοντας αύξηση στον αριθμό κλήσεων προς τη Γραμμή κατά 140%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου απευθύνθηκαν στην Γραμμή συνολικά 285 άτομα.
     
    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός κλήσεων που σημειώθηκε, συνεχίζει να οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού Covid-19. Ειδικότερα, οι 438 κλήσεις (64,04%), από το σύνολο των κλήσεων, δεν σχετίζονταν με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Γραμμής Βοήθειας 1480 και αφορούσαν σε πληροφόρηση για την πανδημία (π.χ., μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους), καθώς, επίσης, και στην ανάγκη πληροφόρησης του κοινού, για τα επιδόματα και τα βοηθήματα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΠΚΑ).

    Αναφορικά με τα 246 περιστατικά, που αφορούσαν στις υπηρεσίες της Γραμμής Βοήθειας 1480, σημειώνεται ότι ο αριθμός κλήσεων κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αναφορικά με τα στοιχεία φύλου των 246 ατόμων, που κάλεσαν στη Γραμμή Βοήθειας 1480, το 63,82% των καλούντων (157 άτομα) ήταν γένους θηλυκού και το 36,18% (89 άτομα), ήταν γένους αρσενικού.
     
    Ως προς το προφίλ των καλούντων, η πλειοψηφία των ατόμων, που κάλεσαν για βοήθεια και υποστήριξη, ήταν ενήλικα άτομα, με ποσοστό 95,93% (236 άτομα). Μόνο 10 άτομα, από το σύνολο των 246 καλούντων, δηλαδή ποσοστό 4,07%, ήταν ανήλικα άτομα (έως 18 χρονών), τα οποία χρησιμοποίησαν τη Γραμμή Βοήθειας 1480, για να αναφερθούν σε προσωπικές τους δυσκολίες στο Διαδίκτυο.

    Αναφορικά με τους λόγους επικοινωνίας με τη Γραμμής Βοήθειας 1480, τα περισσότερα αιτήματα, για τη σχετική περίοδο, αφορούσαν στην αντιμετώπιση περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού (26,42%), ποσοστό το οποίο σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση, κατά 11,19%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπρόσθετα, ένας μεγάλος αριθμός κλήσεων σχετίζονταν με περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος (24,80%), δηλαδή την αντιμετώπιση παραβίασης της ιδιωτικότητας (hacking), οικονομικής απάτης ή κλοπής ταυτότητας, μέσω κοινωνικών δικτύων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Αξιοσημείωτη, κρίνεται η αναφορά σε ζητήματα, που εμπίπτουν στην κατηγορία του ψηφιακού γραμματισμού/εκπαίδευση. Ειδικότερα, ένας μεγάλος αριθμός κλήσεων (14,23%) αφορούσαν στην κατηγορία αυτή, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,94%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το γεγονός αυτό φαίνεται να καταδεικνύει την αύξηση στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού  (COVID-19) και την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού.
     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %459 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Απογοήτευση γονέων για την απόφαση να ανοίξουν τα Δημοτικά στις 08/02
    Απογοήτευση γονέων για την απόφαση να ανοίξουν τα Δημοτικά στις 08/02
    Απογοήτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα αλλά στις 8 Φεβρουαρίου, εκφράζουν οι Οργανωμένοι Γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης.
    Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή τόνισε ότι η αντίδραση δεν έγκειται στη παράταση κλεισίματος για μιά εβδομάδα, αλλά στο γεγονός ότι οι μαθητές έχουν χάσει αρκετές εβδομάδες διδασκαλίας.
    Ανέφερε επίσης ότι στα δημοτικά δεν υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού που να δικαιολογεί παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων.
    Παράλληλα σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν είναι τα αναμενόμενα. Υπήρξαν αρκετές ελλείψεις και μειωμένες ώρες διδασκαλίας, πρόσθεσε.

    Πηγή ΤΡΙΤΟ

    Σύνταξης Παναγιώτης Γιωργαλλής

    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %421 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δίδεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζιη
    Δίδεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζιη
    Δίδεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζιη η οποία περιλαμβάνει ονόματα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
    Με απόφαση της Ad Hoc Επιτροπής, εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της Βουλής να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της λίστας.
    Το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ότι θα αποφασίσει ομόφωνα τη δημοσιοποίηση αυτούσιας της λίστας Γιωρκάτζη, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο η λίστα να μην αναρτηθεί αυθημερόν στην ιστοσελίδα της Βουλής, κυρίως για τεχνικούς λόγους.
    Εάν δεν καταστεί εφικτή η δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζιη σήμερα, αύτο θα γίνει αύριο.
     
     
    Πηγή ΡΙΚ​
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %407 %2021 %10:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Μειώθηκαν στους 45 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου
    Μειώθηκαν στους 45 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου

    Μειώθηκαν στους 45 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
     
    Από τους 45 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι τέσσερις βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.
     
    Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα άτομο από Ίδρυμα, ενώ 15 ασθενείς είναι κλινήρεις.

    Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 23 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

     

    Πηγή ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %295 %2021 %08:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Υπ.Υγείας:20.000 rapit test ημερησίως ενόψει σταδιακής άρσης των μέτρων
    Υπ.Υγείας:20.000 rapit test ημερησίως ενόψει σταδιακής άρσης των μέτρων

    Το Υπουργείο Υγείας εκτοξεύει την δυνατότητα διενέργειας 20.000 rapid test αντιγόνου ημερησίως με την ενεργοποίηση 51 σημείων μονάδων δειγματοληψίας με διπλά συνεργεία, ενεργοποιώντας το εθνικό πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου των εργαζομένων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο από την 1η Φεβρουαρίου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %27 %807 %2021 %20:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Τρεις θανάτους και 128 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
    Τρεις θανάτους και 128 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

    Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 193, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας.

    Συντάχθηκε στις %PM, %27 %778 %2021 %19:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Yποχρεωτικά rapid tests για εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία
    Yποχρεωτικά rapid tests για εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στα σχολεία

    Σε διαγνωστικό έλεγχο με rapid test, πρέπει να υποβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται σε σχολεία, που θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία από τις οκτώ Φεβρουαρίου.

    Συντάχθηκε στις %PM, %27 %723 %2021 %18:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ένωση Δήμων : Δεν πρέπει να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ
    Ένωση Δήμων : Δεν πρέπει να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ

    Αποφαση της Ενωσης Δήμων  είναι οτι δεν πρέπει  να  διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκαθάρισε  ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας.

    Συντάχθηκε στις %AM, %27 %454 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις παρά τις βελτιώσεις διαπιστώνει για τον ΟΝΕΚ η Ελεγκτική Υπηρεσία
    Λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις παρά τις βελτιώσεις διαπιστώνει για τον ΟΝΕΚ η Ελεγκτική Υπηρεσία

    θη, αδυναμίες και παραλείψεις σε σχέση με τη λειτουργία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσίας Κύπρου, στην έκθεσή της για τον ΟΝΕΚ που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
     
    «Παρόλο που γενικά παρατηρείται βελτίωση, εντοπίστηκαν και πάλι λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις σε σχέση με τη λειτουργία του Οργανισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά στην καταβολή χορηγιών προς τους διάφορους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται, σε όλες τις περιπτώσεις, η κανονικότητα των δαπανών ή/και τα συμφέροντα του Οργανισμού», αναφέρεται στην Έκθεση.
     
    Σημειώνεται επίσης ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να καταβάλλει την κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίζει τα συμφέροντά του και να ενεργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και των κανόνων που ο ίδιος καθορίζει για την καταβολή χορηγιών.
     
    Ο έλεγχος που έγινε αφορά στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Οργανισμού Νεολαίας για το έτος που έληξε στις 31.12.2018.
     
    Στα κυριότερά της ευρήματα η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι ο Προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2018 ετοιμάστηκε και εγκρίθηκε με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα οι οποιεσδήποτε δαπάνες διενεργήθηκαν από 1.3.2018 μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσής του (5.4.2018) να μην είναι νομοθετικά καλυμμένες.

    Σημειώνεται ότι στις 31.12.2019, ποσό ύψους €994.048, που αφορά στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση», το οποίο ολοκληρώθηκε, παρέμεινε κατατηθέμένο σε τραπεζικό λογαριασμό και θα πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω των Προϋπολογισμών των επόμενων ετών.
     
    Η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε περιπτώσεις επιχορηγήσεων που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Πρωτοβουλίες Νέων» και «Φοιτητική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», για τις οποίες δεν εφαρμόστηκαν πλήρως οι πρόνοιες των σχετικών Οδηγών που εξέδωσε ο Οργανισμός, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αμφιβολίες ως προς την κανονικότητά τους. Για ικανοποίηση των αρχών της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης η Ελεγκτική Υπηρεσία τόνισε, όπως αναφέρεται, για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της εφαρμογής των σχετικών προνοιών του Οδηγού, σε όλες τις περιπτώσεις.

    «Επισημάναμε ότι δεν θα πρέπει να καταβάλλονται χορηγίες σε περιπτώσεις όπου προκύπτουν αμφιβολίες ως προς την υλοποίηση των επιχορηγούμενων δραστηριοτήτων», αναφέρεται.  
     
    Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των έργων υποδομής και γραφείων του ΟΝΕΚ, ο Ανάδοχος δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά/παραστατικά έγγραφα που καθορίζονται στη σύμβαση, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να μην καταβάλει οποιανδήποτε πληρωμή από τις 3.7.2017 μέχρι και τις 17.10.2019. Η Ελεγκτική Υπηρεσία επεσήμανε τη σημαντικότητα της έγκαιρης και ορθής εφαρμογής των όρων της νέας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού.
     
    Επιπλέον παρατήρησε ελλιπή παρακολούθηση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου, αφού συγκεκριμένοι όροι εντολής δεν φαίνεται να υλοποιήθηκαν από τον Ανάδοχο. Επισημάνθηκε ότι οι εκθέσεις του Εσωτερικού Ελεγκτή πρέπει να τυγχάνουν της δέουσας σημασίας και να τίθενται απευθείας ενώπιον του ΔΣ, για ενημέρωση και λήψη διορθωτικών μέτρων.
     
    Διαπιστώθηκε επίσης μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των Κανονισμών για το θεσμοθετημένο ωράριο από το προσωπικό που εργάζεται στη Λεμεσό, και για λειτουργό άλλης επαρχίας παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια το έλλειμμα 158 ωρών εργασίας.
     
    Επίσης αναφέρεται ότι ο Οργανισμός παραχώρησε διάφορες χορηγίες για στήριξη προγραμμάτων ή δραστηριοτήτων οργανισμών/σωματείων, για τα οποία ήταν συνδιοργανωτής, χωρίς να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.
     
    Παράλληλα δεν προωθήθηκαν ακόμα ενέργειες για εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης από τον Οργανισμό, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι συνεισφορές στο Σχέδιο Συντάξεων των υπαλλήλων είναι αρκετές για κάλυψη των μελλοντικών του υποχρεώσεων.
     
    Ολόκληρη η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.audit.gov.cy/audit/audit.nsf/annualso_gr/annualso_gr?OpenForm#

    Πηγή: ΚΥΠΕ

    Συντάχθηκε στις %AM, %27 %431 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στηρίζει τη δημιουργία «κακής τράπεζας» για τα κόκκινα δάνεια ο Α.Εnria
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %510 %2021 %13:%Ιαν σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Απορρίπτει η Βρετανία την πιθανότητα διάθεσης εμβολίων της από την AstraZeneca στην ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %499 %2021 %12:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ ξεκίνησαν την έρευνα στην Ουχάν
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %490 %2021 %12:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Ινδία: Πάνω από 11.600 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %482 %2021 %12:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΚΤ:H οικονομία θα επανέλθει στα μέσα του 2022 στα επίπεδα που ήταν το 2019
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %476 %2021 %12:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • ΟΕΛΜΕΚ: Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά στις 8 Φεβρουαρίου
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %463 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αυξημένος αριθμός κλήσεων στην Γραμμή Βοήθειας 1480
    Συντάχθηκε στις %PM, %28 %459 %2021 %12:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ο αντίκτυπος του Brexit: Γραφειοκρατία, χρονοβόρες διαδικασίες και υψηλότερες τιμές
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %447 %2021 %11:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %435 %2021 %11:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
  • Γερμανία: Οι ελλείψεις σε εμβόλια θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %432 %2021 %11:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Απογοήτευση γονέων για την απόφαση να ανοίξουν τα Δημοτικά στις 08/02
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %421 %2021 %11:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ξεκάθαρη και στιβαρή' έρευνα ζητά η Ουάσινγκτον από τον ΠΟΥ για την προέλευση του κορονοϊού
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %415 %2021 %10:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Δίδεται σήμερα ή το αργότερο αύριο στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζιη
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %407 %2021 %10:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Το ΣΑ ανανεώνει το ψήφισμα για ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το πλήρες κείμενο του τελικού σχεδίου
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %394 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Διάγγελμα Προέδρου Δημοκρατίας απόψε για την πάταξη της διαφθοράς
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %377 %2021 %10:%Ιαν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αγώνας δρόμου για εξασφάλιση εμβολίων παγκοσμίως, κακή η επιδημιολογική εικόνα στην Λ. Αμερική
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %306 %2021 %08:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Μειώθηκαν στους 45 οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝ Αμμοχώστου
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %295 %2021 %08:%Ιαν σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τη Γαλλία να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στον Λίβανο
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %283 %2021 %07:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • Στα 101,4 εκ. τα κρούσματα και στα 2,1 εκ. οι νεκροί της πανδημίας παγκοσμίως
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %265 %2021 %07:%Ιαν σε ΔΙΕΘΝΗ
  • AstraZeneca: Εποικοδομητική και ανοιχτή η συζήτηση με την ΕΕ
    Συντάχθηκε στις %AM, %28 %252 %2021 %07:%Ιαν σε ΕΥΡΩΠΗ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ReThink ReCycle

Εξάσκηση δικαιώματος προστασίας δεδομένων φυσικών προσώπων

Exercising a right related to the protection of data of natural persons

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΙΚNEWS
Τηλέφωνα: 22862010, 22862012
Φαξ: 22312720
E-mail: [email protected]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΡΧΕΙΟ

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
logo-bottom

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.

Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • ΑΡΧΕΙΟ ΡΙΚ
  • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  • MEDITERRANEAN MEMORY
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΡΙΚ INTRANET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+357 22862000
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τ.Θ. 24824
1397 Λευκωσία, Κύπρος
[email protected]

Εισηγήσεις-Παράπονα-Σχόλια

  facebook-icon twitter-icon rss-icon