ΚΕΝΘΕΑ: Στις 25,000 οι χρήστες κάνναβης!

Στις 25,000 οι χρήστες μόνο κάνναβης, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΝΘΕΑ.

Η τελευταία έρευνα που έγινε στην Κύπρο για τη χρήση παράνομων ουσιών κατέδειξε ότι 25,000 συμπολίτες μας είναι χρήστες μόνο κάνναβης δήλωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, σημειώνοντας ότι «αν προσθέσουμε και τις υπόλοιπες ουσίες, κοκαΐνη και κρύσταλ, που έχουμε επιδημία τώρα στη χώρα μας, είναι πάνω από 10,000 άτομα».

Ο Μητροπολίτης Ταμασού μιλούσε εκ μέρους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ) σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την παραγωγή, εμφιάλωση και διάθεση νερού στην κυπριακή αγορά υπό την επωνυμία «ΕΥ ΖΗΝ» σε συνεργασία με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου για οικονομική ενίσχυση του Κέντρου.

Όπως είπε, «αν δούμε ότι έχουμε και την πρωτιά στην κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους και αν φανταστούμε και τις αδήλωτες περιπτώσεις μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και εμείς, που είμαστε στην πρώτη γραμμή, το αντιλαμβανόμαστε και το νοιώθουμε, γιατί βλέπουμε πως πίσω από τους αριθμούς και τα ποσοστά έχουμε ανθρώπους και οικογένειες και πίσω από τη χρήση κρύβεται η δυστυχία πολλών ανθρώπων».

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας αναφέρθηκε και στο «ανεξέλεγκτο διαδίκτυο και την κακή χρήση του» καθώς και στις «λεγόμενες εξαρτήσεις συμπεριφοράς, όπως αυτή του ηλεκτρονικού τζόγου και των εθιστικών ψηφιακών παιγνιδιών, τα οποία ιδιαίτερα επηρεάζουν τα παιδιά και τους νέους και διαλύουν κάθε έννοια υγιούς κοινωνικότητας και ψυχαγωγίας».

Ανέφερε ότι «θα προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην καταγραφή και έρευνα του προβλήματος, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα μάστιγα και με συνέργειες και μέσα από ειδικά προγράμματα και επιστημονικές μεθόδους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.