Σάρα: Ντρεπόταν τους γονείς της και φοβόταν τον Τζιωνή

Ο λόγος που παρέμενε στο πατρικό του Λοΐζου Τζιωνή στην Αγλαντζιά την άνοιξη του 2018 ήταν ότι από την μια ντρεπόταν να πει στους γονείς της πόσο χάλια είχε καταλήξει και από την άλλη φοβόταν τον Τζιωνή, επανέλαβε και σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η πρώην κατηγορούμενη στη υπόθεση Σάρα Σιαμς, στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα το Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.



Η σημερινή διαδικασία διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας του πρώτου κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή. Η αντεξέταση της μάρτυρος συνεχίζεται αύριο Τρίτη, στις 0900.

Αντεξεταζόμενη από το συνήγορο υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου Ανδρέα Αναστασίου και ερωτηθείσα αν  ειδοποιήθηκε η μητέρα του Τζιωνή να έρθει στον Κάππαρη να φέρει τρόφιμα και ήρθε στις 24 Απριλίου 2018 με το παιδί του και τον αδελφό του η Σάρα Σιαμς απάντησε καταφατικά.

«Απευθυνόσασταν ο ένας στον άλλο με τη λέξη «αγάπη μου». Ο Λούης συγκεκριμένα απευθυνόταν σε σας πολλές φορές και με την λέξη «μωρό μου» », της υπέβαλε ο κ. Αναστασίου με τη μάρτυρα να απαντάει καταφατικά.

Σε ερώτηση αν και η ίδια παρακολουθούσε την τηλεόραση όταν ήταν εκεί και η μητέρα του πρώτου κατηγορούμενου απάντησε ότι δεν θυμάται.

Σε ερώτηση αν την είχε χτυπήσει στο σπίτι στον Κάπαρη την ημέρα που ήρθε η μητέρα του να τον επισκεφθεί απάντησε αρνητικά.

Σε επιπρόσθετη ερώτηση αν ούτε την προηγούμενη την είχε χτυπήσει απάντησε: «νομίζω όπως σας έχω πει ήταν αρκετά νευρικός και βίαιος αρκετές φορές».

«Δεν με χτύπησε όταν ήμασταν στο σπίτι στον Πρωταρά», είπε, για να προσθέσει στη συνέχεια χαμηλόφωνα: «Έκανε κάτι πιο εξευτελιστικό».

Η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει και σειρά ερωτήσεων για τον κατά πόσο γνώριζε τον Παναγιώτη, στο οικογενειακό εξοχικό του οποίου διέμειναν στον Κάπαρη και κατά πόσο ήξερε ότι άνηκε σε αυτόν το εξοχικό. Η Σάρα Σιαμς ανέφερε ότι της είχε πει ο Τζιωνής ότι ήταν το εξοχικό του «Παναγιό» αλλά δεν γνώριζε κατά πόσο ο Τζιωνής είχε την άδεια του για να χρησιμοποιήσει το εξοχικό.

Σε σχέση με το πόσο καλά γνώριζε η ίδια τον Παναγιώτη είπε ότι είχε μιλήσει κάποιες φορές μαζί του όταν είχε ζητήσει βοήθεια για την αλλαγή συμπεριφοράς του Τζιωνή μέσω του Facebook, όπως και σε άλλους φίλους του.

«Μου έλεγαν όλοι “Σάρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απομακρυνθείς, να φύγεις από κοντά του και να σωθείς εσύ. Ο Τζιωνής δεν πρόκειται να αλλάξει”», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ήταν πρώτη φορά που μίλησε με τον «Παναγιό» απάντησε ότι «μόνη μου εγώ και εκείνος ναι». Σε επιπρόσθετες ερωτήσεις είπε ότι γνώριζε ότι ήταν φίλος του Τζιωνή από παλιά και όταν κάποιες φορές ο Τζιωνής του τηλεφωνούσε αντάλλασσαν χαιρετισμούς.  Είπε επίσης ότι είχε προσπαθήσει να μιλήσει με όσους ήξερε η ίδια ότι ήταν φίλοι με τον Τζιωνή για τον βοηθήσουν. «Δεν ήταν πολλοί οι φίλοι του που γνώριζα», ανέφερε, προσθέτοντας «γνωστούς (είχε) πάρα πολλούς, φίλους όχι». Ανέφερε ακόμη ότι η ίδια επικοινώνησε με δύο – τρεις φίλους του και τον αδελφό του (Λευτέρη Σολωμού).

Η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για επισκέψεις που έκανε μαζί με τον Τζιωνή στην μητέρα του στην Αλαμινό. Αναγνώρισε ότι δεν υπήρξαν επεισόδια έντασης μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους εκεί αλλά είπε ότι μπορεί ορισμένες φορές να είχαν τσακωθεί προηγουμένως και να μην το έδειχνε η ίδια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το γεγονός ότι ήταν επιλογή της να διαμένει με τον Τζιωνή στο πατρικό του στην Αγλαντζιά είπε ότι «ήμουν μια άλλη Σάρα. Έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών». Αναγνώρισε ότι ήταν δική της επιλογή το γεγονός ότι διέμενε εκεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ήταν υπό άσχημες συνθήκες». Σύμφωνα με την ίδια έμενε εκεί επειδή ντρεπόταν να πει στους γονείς της τι της είχε συμβεί από την μια και φοβόταν τον Τζιωνή από την άλλη. «Δεν ήθελα να δουν ότι κατέληξα τόσο χάλια μαζί με τον Τζιωνή», είπε.

Ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή έθεσε ερωτήματα στην Σάρα Σιαμς και για τα διαμειφθέντα την ημέρα που έφυγαν από το οικογενειακό εξοχικό του φίλου του Παναγιώτη, στον Κάππαρη. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο Τζιωνής μίλησε τηλεφωνικώς με τον φίλο του ο οποίος, όπως ανέφερε, είχε θυμώσει και του είπε να φύγουν αμέσως, να μην τον ξαναενοχλήσουν και ότι ο πατέρας του είχε πάρει την Αστυνομία. Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι αυτό της είχε μεταφέρει ο Τζιωνής αφού η ίδια δεν είχε ακούσει την συνομιλία.

Ανέφερε επίσης ότι θυμάται ότι μάζεψαν όλα τα πράγματα βιαστικά και ότι μπήκαν στο αυτοκίνητο της μητέρας του Τζιωνή και πήγαν σε βενζινάδικο όπου αγόρασαν βενζίνη αξίας €5 και ο Τζιωνής με τον αδελφό του Λευτέρη επέστρεψαν στο σπίτι για να βάλουν την βενζίνη στο αυτοκίνητο του παππού του Τζιωνή και να πάρουν τα δύο σημειωματάρια, τα οποία ο Τζιωνής της είπε ότι τα είχε ξεχάσει πάνω από το κλιματιστικό, ενώ η ίδια, η μητέρα του Τζιωνή και ο μικρός γιος του τους περίμεναν στο αυτοκίνητο.

Σε υποβολή ότι τα πράγματα τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητο της μητέρας του Τζιωνή και ότι με αυτό έφυγαν ο Τζιωνής και ο Σολωμού για να φέρουν βενζίνη απάντησε αρνητικά. Εγώ το θυμάμαι αλλιώς, είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις κινήσεις τους μετέπειτα η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Τζιωνής μπήκε σε ξενοδοχείο για να πάρει το κωδικό του wifi και ότι η ίδια περίμενε έξω. Επέμενε ότι η ίδια δεν μπήκε στο ξενοδοχείο, καθώς και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν εκεί αφού δεν είχαν τα χρήματα.  Σε υποβολή ότι εκείνη τη ημέρα πήρε και την κάρτα του ξενοδοχείου απάντησε αρνητικά. Δεν την έπιασα εγώ, είπε.

Σε ερωτήσεις για την μετέπειτα επίσκεψή τους σε εστιατόριο McDonalds της περιοχής, η μάρτυρας αναγνώρισε ότι μπορεί να μην ήταν το McDonalds του Πρωταρά, αλλά του Παραλιμνίου.

Ωστόσο, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της υπέβαλε ότι όλοι μαζί αντάλλαζαν απόψεις και πρότειναν ιδέες για την αλλαγή ονόματος από κινούμενα σχέδια στο Facebook του Τζιωνή, την οποία έκανε χρησιμοποιώντας τη δική της ηλεκτρονική ταμπλέτα, η ίδια επέμεινε στην αρχική της εκδοχή ότι ήταν απόφαση του Τζιωνή και ότι απλώς καθόταν δίπλα του και της το έδειξε. Μου έδειξε το όνομα που έβαλε, είπε. Πρόσθεσε ότι τον είδε επίσης να διαγράφει φωτογραφίες.   

Σε υποβολή ότι «καθόσασταν γύρω από το τραπέζι και γελούσατε» η μάρτυρας απάντησε: «Μπορεί πάνω σε μια κουβέντα να γελάσαμε». Σε υποβολή ότι το όνομα «Τριαντάφυλλος» το εισηγήθηκε η μητέρα του Τζιωνή απάντησε ότι δεν άκουσε αυτή την συζήτηση.  

Ανέφερε επίσης απαντώντας σε ερωτήσεις ότι την ταμπλέτα εκείνη την πέταξε αργότερα ο πατέρας της. Είπε ότι της είχε επιστραφεί μαζί με τα ρούχα της από τον ξάδελφο του Τζιωνή όταν την επισκέφθηκε στα κρατητήρια.

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

O Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοϊζου Τζιωνή, παραδέχθηκε την ενοχή σε δύο κατηγορίες (4 και 5) και απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες από την Κατηγορούσα Αρχή. Η υπόθεση σε σχέση με τον Λευτέρη Σολωμού έχει οριστεί για γεγονότα και ποινή στις 24 Ιουλίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής  και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε για δεύτερη φορά τη απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος τη διάπραξή τους. Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά τη μεταφορά επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.