Ανησυχίες Παιδοβουλής για τη μεταρρύθμιση αξιολόγησης του μαθητή

Η Κυπριακή Παιδοβουλή σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο εκφράζει τις ανησυχίες για την τροπή που φαίνεται να παίρνει η μεταρρύθμιση της αξιολόγησης του μαθητή στα πλαίσια του θεσμού των τετραμήνων και εκφράζει ερωτηματικά κατά πόσο τελικά θα εξυπηρετήσει τον σκοπό στον βαθμό που πρέπει.


 
Στη σχετική ανακοίνωση η Παιδοβουλή αναφέρει ότι στις 13 Ιουνίου του 2019 σε παρουσίαση του έργου του Υπουργείου του, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «Τα 35, 40 διαγωνίσματα γίνονται μόνο 8, 10» και ότι «στα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα έχουν μόνο ένα διαγώνισμα οι μαθητές και στα εξεταζόμενα κανένα.
 
Συνεχίζοντας η Παιδοβουλή παρατηρεί ότι το Υπουργείο προέβη σε διαφημιστικές καμπάνιες για τα τετράμηνα και τη συνολική αξιολόγηση του μαθητή, οι οποίες έκαναν λόγο για 60% της συνολικής αξιολόγησης σε 9 μορφές προφορικής αξιολόγησης και 40% της συνολικής αξιολόγησης από ένα γραπτό δοκίμιο αξιολόγησης τετραμήνων, τύπου κοινού διαγωνίσματος, προσθέτοντας ότι στις 3 Ιουλίου, σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Υπουργός επανέλαβε τις ίδιες θέσεις.
 
Σε διάστημα 7 ημερών, το 40% έχει διαμοιραστεί σε ένα γραπτό δοκίμιο αξιολόγησης τετραμήνων που θα ετοιμάζεται κεντρικά (30%) και σε ένα επιπρόσθετο διαγώνισμα μέχρι 45 λεπτών (10%), δηλαδή έχουν διπλασιαστεί οι γραπτές αξιολογήσεις ενώ έχουν περιοριστεί και οι μορφές διαμορφωτικής αξιολόγησης, αναφέρει περαιτέρω η Παιδοβουλή.
 
Επιπλέον αφήνονται να αιωρούνται σχεδιασμοί που θέλουν τις γραπτές κεντρικές αξιολογήσεις να διενεργούνται από τις αρχές μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου - για το πρώτο τετράμηνο, με τη διδασκαλία της ύλης τόσο στα εξεταζόμενα όσο και στα μη να συνεχίζεται κανονικά, συνεχίζει η Παιδοβουλή και διατυπώνει τη θέση ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους και στρεβλώσεις  σε σχέση με την οργάνωση του σχολείου αλλά και σε σχέση με την ωφελιμότητα του διδακτικού χρόνου που θα μεσολαβεί των κεντρικών αξιολογήσεων και της λήξης των τετραμήνων.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.