Λύθηκε η απεργία στο ΓΝ Λεμεσού, πλην Τμήματος Βοηθών Θαλάμων

Στην εργασία τους επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, οι οποίοι μαζί με άλλα τμήματα άρχισαν το πρωί 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για το Τμήμα Βοηθών Θαλάμων.
 
Στην απεργία συμμετείχαν επίσης οι κλητήρες χειρουργείων, ενώ οι εργάτες μαγειρείου της κουζίνας εργάστηκαν το πρωί, μετά από δεσμεύσεις που έλαβαν ότι θα ενισχυθούν με επιπρόσθετο προσωπικό, δίνοντας περιθώριο ενός μήνα.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από το πρωί γραπτές δεσμεύσεις όσον αφορά νέες προσλήψεις και λίγο μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα καθαριότητας αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, αφού έλαβαν γραπτώς διαβεβαίωση πως θα γίνουν τέσσερις νέες προσλήψεις που θα τους επιτρέψουν να λάβουν τις άδειες τους, ενώ έδωσαν προθεσμία δέκα ημερών για προώθηση των υπολοίπων θεμάτων που τους απασχολούν.
 
Σε εκκρεμότητα παραμένει το Τμήμα Βοηθών Θαλάμων, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται ακόμη σε διαβουλεύσεις για τα αιτήματα τους.
 
Την ώρα της απεργίας, μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ενημερώθηκαν για την κατάσταση, ενώ σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Κωνσταντίνου διερωτήθηκε γιατί έγινε η απεργία, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε, δρομολογήθηκαν λύσεις και ενημερώθηκαν σχετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 
«Ενημερωθήκαμε τώρα από τον Εκτελεστικό Διευθυντή ότι έχουν δοθεί λύσεις και οι λύσεις ήταν γνωστές σε όλους, και στους εργαζόμενους και στις συντεχνίες που εκφράζουν τους εργαζόμενους και είναι μέλη τους, καθώς επίσης και σε εκπροσώπους τους» είπε και διερωτήθηκε «προς τι σήμερα αυτή η στάση εργασίας και η διαμαρτυρία με τον τρόπο που έγινε, αφού δόθηκαν λύσεις και ήταν γνωστές από χθες, γιατί συνέχισαν σήμερα;»
 
Η δήλωση έγινε στην παρουσία των απεργών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα μέλη της Επιτροπής Υγείας, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε γραπτή βεβαίωση, ούτε δόθηκαν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με την έλλειψη προσωπικού.
 
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα από την απεργία ήταν σημαντικά, «γιατί το προσωπικό το οποίο απεργεί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του Νοσοκομείου», είπε εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Λεμεσού - Πάφου Χρίστος Νικολάου.
 
Τα συγκεκριμένα τμήματα που απεργούσαν, συνέχισε, εργάστηκαν με προσωπικό ασφαλείας ενώ κάποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε στον προγραμματισμό των χειρουργείων καθώς μόνο ένα άτομο εργαζόταν για τον καθαρισμό τους.
 
«Το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες περίπου με μια επιστολή με 3 ή 4 θέματα τα οποία έχουμε δει, τα έχουμε κουβεντιάσει την περασμένη Παρασκευή και την περασμένη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών», είπε και πρόσθεσε πως ένα από τα βασικά αιτήματα είναι η αναπλήρωση κάποιου προσωπικού για να μπορέσουν να πάρουν τις άδειες τους
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ανάγκες σε προσωπικό στο Τμήμα καθαριότητας φτάνει τα 19 άτομα, ο κ. Νικολάου είπε πως «τουλάχιστον για τις άδειες του καλοκαιριού οι τέσσερις νέες προσλήψεις θα είναι αρκετές».
 
Παράλληλα, υπέδειξε πως, ενώ η παρουσία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής ήταν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σε γενικότερο πλαίσιο τα διάφορα προβλήματα του Νοσοκομείου, λόγω της απεργίας, η συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής εστιάστηκε στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού σε συγκεκριμένα τμήματα.
 
«Αυτήν την ημέρα την οποίαν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου, έχει φτάσει να αναλωθεί σε σημαντικά μεν προβλήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό», είπε και πρόσθεσε «είναι όμως θέματα που μπορούμε να επιληφθούμε και μπορούμε να λύσουμε».
 
Όμως σήμερα, συνέχισε,  θεωρώ ότι θα ήταν μια μέρα για όλο το Νοσοκομείο της Λεμεσού, για όλο το προσωπικό, το οποίο με την εδώ παρουσία της Επιτροπής Υγείας, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλά περισσότερα.
 
Την ίδια ώρα, ο Χρίστος Νικολάου υπογράμμισε πως δεν θέλει να αδικήσει κανέναν και πως «εμείς είμαστε εδώ μόνο έξι μήνες, δεν είμαστε η παλιά κατάσταση πραγμάτων, προσπαθούμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε».
 
«Έχουμε όμως και μικρά θέματα όσον αφορά την ευελιξία που έχουμε και θεωρώ ότι σιγά σιγά, αυτό που ονομάζεται ευελιξία θα έρθει και θα μπορέσουμε να λύσουμε πολύ περισσότερα», συμπλήρωσε.
 
Νωρίτερα έγιναν δηλώσεις από τους απεργούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη απόγνωση τους για την έλλειψη προσωπικού και τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται ένεκα της υποστελέχωσης, πρόβλημα που ταλανίζει για χρόνια τους εργαζόμενους του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΗΦ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.