Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των οδηγών στη «Ζήνων»

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των οδηγών στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε απόψε μεταξύ των δύο πλευρών και από αύριο οι οδηγοί αρχίζουν κανονικά δρομολόγια.

Σε δηλώσεις της η Νάντια Κυρίτση, Επαρχιακή Γραμματέας Λάρνακας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ είπε ότι «μετά από μακρές διαβουλεύσεις με την εταιρεία αλλά και πολύωρη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι έχουν υπερψηφίσει την κατ’ αρχήν συμφωνία που έχει γίνει αποδεκτή και από την πλευρά της εταιρείας».

Πρόσθεσε ότι «αύριο θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας».

Αναφερόμενη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε η κ. Κυρίτση σημείωσε πως «έχει επέλθει συμφωνία για καταβολή όλου του ποσού του μισθού των εργαζομένων καθώς και των ημερών που βρίσκονταν σε απεργία, επειδή οι λόγοι για τους οποίους κατήλθαν σε απεργία δεν ήταν ευθύνη των υπαλλήλων. Επίσης τέθηκε χρονοδιάγραμμα για πλήρη αποπληρωμή των Ταμείων Προνοίας τους καθώς και της συνέχειας της καταβολής των υπόλοιπων Ταμείων των εργαζομένων».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ ενημερώνουν ότι «οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «Ζήνωνας», αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε απόψε όπως αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα, μετά από συμφωνία με την εταιρεία για την άμεση καταβολή των μισθών του μηνός Ιουνίου».

Προστίθεται ότι «οι συντεχνίες και το προσωπικό δεν είχαν άλλη επιλογή και ενεργώντας στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων προέβησαν στη λήψη απεργιακών μέτρων».

Οι συντεχνίες απολογούνται «για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το επιβατικό κοινό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.