Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %755 %2019 %20:%Ιουν

X.Χριστόφιας: Φεύγεις όπως ήρθες με καθαρά χέρια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Φεύγεις όπως ήρθες, με τα χέρια καθαρά, αξιοπρεπής και ακέραιος ως το τέλος", είπε στο ύστατο χαίρε προς τον πατέρα του ο Χρίστος Χριστόφιας.

Ευχαρίστησε τον πατέρα του επειδή έμαθε στα παιδιά του να πιστεύουν βαθειά και αληθινά στις αρχές, τις αξίες και τα ευγενέστερα ιδανικά που γέννησε ποτέ ο ανθρώπινος νους.
Τον ευχαρίστησε, επίσης, επειδή τους δίδαξε να δίνουν και όχι να αρπάζουν, να αγαπούν και όχι να χρησιμοποιούν, αλλά και να κοιτάζουν τίμια κατ'ευθείαν στα μάτια τους ανθρώπους.
Ο Χρίστος Χριστόφιας τόνισε ότι η επανένωση της Κύπρου και η επιστροφή στο Δίκωμο έκαιγε τα σωθικά του εκλιπόντος.
Για τον Δημήτρη Χριστόφια, είπε, ήταν ευαγγέλιο το σύνθημα «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδερφοί μας», αφού ο ίδιος αντίκρυζε τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Μαρωνίτες, Αρμένηδες και Λατίνους ως μία ολότητα.
Τόνισε, επίσης, ότι η τιμιότητα του Δημήτρη Χριστόφια ήταν αγκάθι για πολλούς.
Ο Χρίστος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο πατέρας του δάκρυζε συχνά, όπως πολλοί υποδείκνυαν ειρωνικά, επειδή παρέμεινε άνθρωπος, καλοσυνάτος και ευαίσθητος.
Αυτή είπε, είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά που αφήνει ο Δημήτρης Χριστόφιας.
"Να πας στο καλό παπά μας, να ξεκουραστείς και να ησυχάσεις. Εμείς, τα εγγόνια της πλύστρας, θα το έχουμε τιμή μας τζιαι καμάρι μας. Εμείς θα μιλούμε πάντα περήφανα για το πώς η ανάγκη έγινε η Ιστορία. Και δεν θα αφήσουμε την Ιστορία να γίνει σιωπή", ανέφερε καταληκτικά ο Χρίστος Χριστόφιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ