Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %651 %2019 %17:%Ιουν

Ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, απευθύνει σήμερα η Κύπρος.

Αυτή την ώρα ο Δημήτρης Χριστόφιας κηδεύεται δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία Προέδρου, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
Η σορός μεταφέρθηκε, από το οίκημα της ΠΕΟ όπου είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας εν πομπή, σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και σκεπασμένη με την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εκεί την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας.
Της κηδείας προϊσταται ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος. Επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού και ο γιος του, Χρίστος Χριστόφιας θα μιλήσει εκ μέρους της οικογένειας.
Στην κηδεία παρίστανται ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.
Παρίστανται, επίσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων και άλλοι ξένοι επίσημοι.
Το παρών τους δίδουν και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ο οποίος εκπροσωπεί τον Μουσταφά Ακκιντζί, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι. Σε ανώτατο επίπεδο, εκπροσωπούνται σχεδόν όλα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %25 %683 %2019 %18:%Ιουν