ΠΣΕΜ: Απαράδεκτο να κουνάει το Υπ. Παιδείας το δάχτυλο στους μαθητές

Είναι «απαράδεκτο και προκλητικό να κουνάει το Υπουργείο το δάχτυλο στους μαθητές λέγοντας τους ‘πως δεν διαβάζουν αρκετά’», δηλώνει η ΠΣΕΜ, ενώ εκφράζει οργή για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων.


 
«Πώς είναι δυνατό το Υπουργείο αυτό, που έχει προκαλέσει απανωτές κρίσεις στον χώρο της Παιδείας, που έχει ξηλώσει το εκπαιδευτικό σύστημα, που έχει καταργήσει κάθε σημείο της προοδευτικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και που η μόνη του έγνοια είναι η εφαρμογή συντηρητικών μεταρρυθμίσεων και αντιμεταρρυθμίσεων να κατηγορεί τους μαθητές αποποιούμενο κάθε ευθύνη» διερωτάται σε σχετική ανακοίνωση η ΠΣΕΜ.
 
Διατυπώνει παράλληλα το ερώτημα κατά πόσο «υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι οι πολλαπλές εξετάσεις, η αυστηρά προκαθορισμένη ύλη και οι μαθησιακοί μονόδρομοι που θέλει να επιβάλει το Υπουργείο μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ανθρώπινο σχολείο της κριτικής σκέψης».
 
«Εμείς πιστοί στον αγώνα μας για να μην εφαρμοσθεί το μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο αλλά και στον αγώνα για ένα προοδευτικό εκπαιδευτικό σύστημα, απευθύνουμε κάλεσμα σε κόμματα, πολιτεία και κοινωνία όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους και υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο από τις επικίνδυνες πολιτικές του Υπουργείου», λέει και προσθέτει ότι «ούτε η σημερινή κατάσταση είναι λύση ούτε το έκτρωμα των τετραμήνων είναι λύση».
 
Ζητά τέλος από το Υπουργείο, αν όντως ενδιαφέρεται πραγματικά για την παιδεία του τόπου, να διεξάγει ουσιαστικό διάλογο και να μην προχωρά στην ανακοίνωση τετελεσμένων, σημειώνοντας πως οι μονόλογοι και η αποφυγή του διαλόγου δεν πρόκειται να λύσουν τα δομικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος.
 
Ως ΠΣΕΜ δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αλλά θα αντισταθούμε μέχρι να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να καταργηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.