Εξετάζεται η άντληση νερών από τη λίμνη Μεμί

Η πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην άντληση ποσότητα νερού από την λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, προκειμένου να πέσει η στάθμη των υδάτων και να διευκολυνθούν οι έρευνες για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα, από τις Φιλιππίνες.

Τις πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και επιβεβαίωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  
Μιλώντας στο Τρίτο, ο Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε, ότι το δύσβατο της περιοχής, το μεγάλου βάθους της λίμνης και η περιορισμένη ορατότητα, καθιστούν αναγκαία τη συγκεκριμένη ενέργεια. Σημείωσε, ότι θα επιχειρηθεί η μείωση τη στάθμης του νερού κατά δέκα μέτρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες στο σημείο το οποίο υπέδειξε ο καθ' ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος.  
Ο Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε, ότι έχει ζητηθεί και αναμένεται η συγκατάθεση του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση άντλησης υδάτων.
Επί του παρόντος, ανέφερε ο κύριος Τράγκολας, θα συνεχιστούν οι έρευνες στους τελευταίους στόχους που έχει σηματοδοτήσει η ομάδα των Ισραηλινών και το υπερσύγχρονο σύστημα Σόναρ.
Στην Κόκκινη Λίμνη θα επιχειρήσουν εκ νέου οι δύτες. Οι έρευνες θα επεκταθούν σε ολόκληρη την περιφέρεια της λίμνης.
Περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ανέφερε ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, θα επιχειρηθεί η σάρωση της λίμνης, με ειδική κατασκευή από άγκυρες και αλυσίδες.  

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:22

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.