Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %27 %614 %2019 %16:%Μαϊ

Τράγκολας: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για εντοπισμό των θυμάτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Οι οδηγίες που έχω είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για ανεύρεση των θυμάτων», δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας ότι οι έρευνες στις δύο λίμνες στο Μιτσερό και στον Ξυλιάτο συνεχίζονται.

«Στην Κόκκινη λίμνη οι δύτες καταδύονται καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Ειδικά στην Κόκκινη Λίμνη θα χρειαστούμε περίπου ακόμα 15 μέρες για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα», είπε.

Ανέφερε ότι «στη λίμνη Μεμί ήδη επιχειρούν οι Ισραηλινοί με ρομποτική κάμερα και με ακόμα ένα σύστημα, το οποίο εργάζεται σε συνδυασμό με τη ρομποτική κάμερα», προσθέτοντας ότι «οι Ισραηλινοί θα παραμείνουν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας για να μας βοηθήσουν με τη ρομποτική κάμερα, ελέγχοντας στόχους τους οποίους έχει θέσει το σόναρ».

«Η επεξεργασία των δεδομένων του σόναρ έχει δώσει αρκετούς στόχους και πάνω σ’ αυτούς τους στόχους εργαζόμαστε. Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο και αυτές είναι οι οδηγίες που έχω. Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για ανεύρεση των θυμάτων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον προγραμματισμό σε σχέση με τη χρήση σαρώθρου, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «μόλις τελειώσει η διαδικασία με τους δύτες στην Κόκκινη λίμνη, το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να ερευνήσουμε το χώρο της λίμνης, όπου είναι αδύνατο για λόγους ασφάλειας να καταδυθούν οι δύτες με απώτερο σκοπό μέσα στη λάσπη να ελέγξουμε, να ερευνήσουμε αν υπάρχει οτιδήποτε» το οποίο και θα ανασυρθεί στην επιφάνεια με τη χρήση του σαρώθρου.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη διεξάγονται σε μια προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ενώ οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί, διεξάγονται σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του 35χρονου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %27 %637 %2019 %17:%Μαϊ