Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %22 %435 %2019 %12:%Μαϊ

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Δ. Χριστόφια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται από χθες βράδυ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο μετέβησαν η Γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος, ο οποίος αφίχθηκε χθες στην Κυπρο και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε ιατροσυμβούλιο για αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του τέως Προέδρου.
Εξερχόμενη του νοσοκομείου, συνοδευόμενη από τον Ισραηλινό πανεπιστημιακό γιατρό που μετακλήθηκε γι' αυτό τον σκοπό στην Κύπρο, η κυρία Γιαννάκη είπε ότι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέο ιατροσυμβούλιο.
Ο κύριος Κυπριανού διευκρίνισε ότι δεν έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του τέως προέδρου και ότι η διασωλήνωση έγινε για να διευκολυνθεί ο ασθενής και το έργο των γιατρών.
Ερωτηθείς κατά πόσο ο κύριος Χριστόφιας θα μεταφερθεί στο εξωτερικό είπε ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τους γιατρούς.
Χθες η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο τέως Πρόεδρος θα μεταφερθεί στο Ισραήλ για θεραπεία.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη