12 χρόνια φυλάκιση στον 27χρονο ένοχο για την απόπειρα φόνου του Ν. Ροδοθέου

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μέγιστη αυτής της φυλάκισης των 12 χρόνων, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 27χρονο ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν τα αδικήματα κατοχής και προμήθειας 14 κιλών κάνναβης και 3 κιλών κοκαΐνης.

Ειδικότερα, ο 27χρονος παραδέχθηκε ότι:

-Στις 27/11/2018 είχε στην κατοχή του, μαζί με άλλο πρόσωπο, 1 κιλό και 995,4 γρ. κάνναβης καθώς και 655,92 γρ. κοκαΐνης (κατηγορίες 2 και 4, αντίστοιχα).
-Κατείχε τις πιο πάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών Τάξεως Α και Β, με σκοπό να τις προμηθεύσει σε τρίτα πρόσωπα (κατηγορίες 6 και 8).
-Κατά ή περί το Νοέμβριο 2018, είχε στην κατοχή του 11 περίπου κιλά κάνναβης καθώς και 2 κιλά και 344 γρ. κοκαΐνης (κατηγορίες 3 και 5, αντίστοιχα).
-Τις πιο πάνω ναρκωτικές ουσίες τις κατείχε με σκοπό να τις προμηθεύσει σε τρίτα πρόσωπα (κατηγορίες 7 και 9, αντίστοιχα).
-Τέλος, ότι προμήθευσε σε άγνωστα πρόσωπα τις υπό αναφορά ναρκωτικές ουσίες, αντικείμενο των κατηγοριών 3 και 5 (κατηγορίες 10 και 11,αντίστοιχα).

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος του Κατηγορούμενου είπε ότι τον ενέπλεξαν στα αδικήματα που αντιμετωπίζει οι άνθρωποι που τον εργοδοτούσαν στα κέντρα τους ως φρουρό ασφαλείας.

Ο δικηγόρος του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παραδοχή και τη συνεργασία του κατηγορούμενου με τις αστυνομικές αρχές για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Αστυνομία, τόσο για την παρούσα υπόθεση όσο και σε άλλη σοβαρή υπόθεση, αποκαλύπτοντας όλα τα άτομα που ενέχονται στις δύο υποθέσεις και για το λόγο αυτό η Αστυνομία τον ενέταξε υπό καθεστώς προστασίας, στα πλαίσια του περί Προστασίας Μαρτύρων Νόμου του 2001 (Ν. 95(Ι)/2001).

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ο συνήγορος, διέπραξε τα αδικήματα εκτελώντας οδηγίες τρίτων οι οποίοι ασκούσαν επιρροή σε αυτόν, εμπλέκοντάς τον και στην άλλη υπόθεση που αφορά απόπειρα φόνου και στην οποία είναι ουσιώδης μάρτυρας.

Η άλλη υπόθεση αφορά στην απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία. Για αυτή την υπόθεση, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στις 16/3/19 στον 27χρονο ποινή άμεσης φυλάκισης δέκα μηνών, χωρίς αναστολή στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, δηλαδή της συνέργειας μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Ο δικηγόρος του ανέφερε, περαιτέρω, πως παρά το γεγονός ότι τέθηκαν υπό προστασία τόσο ο Κατηγορούμενος όσο και η οικογένειά του, εντούτοις η σύζυγός του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Κύπρο με το παιδί τους, λόγω των απειλών που δέχθηκε από τα πρόσωπα που ενέχονται στην παρούσα και στην αναφερθείσα υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Το τριμελές Κακουργιοδικείο έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη του στην επιβολή της ποινής την παραδοχή και συνεργασία του κατηγορούμενου με την Αστυνομία στα πλαίσια διερεύνησης τόσο της παρούσας όσο και άλλης σοβαρής υπόθεσης. «Η παραδοχή και η βοήθεια που έχει παράσχει ο Κατηγορούμενος συνέδραμαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων. Η δε πρόθεσή του να μαρτυρήσει εναντίον των πρωτεργατών, θα ανταμειφθεί δεόντως αφού με βάση τη νομολογία συνιστά σημαντικό μετριαστικό παράγοντα», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον στον Κατηγορούμενο τις ακόλουθες ποινές:

-Στην 6η κατηγορία ποινή φυλάκισης 5χρόνων.
-Στην 7η κατηγορία ποινή φυλάκισης 12χρόνων.
-Στην 8η κατηγορία ποινή φυλάκισης 6χρόνων.
-Στην 9η κατηγορία ποινή φυλάκισης 11χρόνων.
-Στην 10η κατηγορία ποινή φυλάκισης 12χρόνων.
-Στην 11η κατηγορία ποινή φυλάκισης 11χρόνων.

Στις κατηγορίες της απλής κατοχής, ήτοι στις κατηγορίες 2, 3, 4 και 5 δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή αφού τα γεγονότα που τις συνθέτουν εμπεριέχονται στις κατηγορίες 6, 7, 8 και 9.

Οι ποινές να συντρέχουν και αρχίζουν από σήμερα αλλά θα μειωθούν κατά το διάστημα που ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση, δηλαδή από τις 27/11/2018.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο αδελφός του.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.