ΓΕΣΥ: Με σταθερό ρυθμό οι εγγραφές πολιτών

Με σταθερό ρυθμό αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του ΓεΣΥ, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Άθως Τσινωντίδης, ανέφερε ότι οι δικαιούχοι που έχουν εγγραφεί ξεπερνούν τις 225 χιλιαδες,
περιλαμβανομένων 19 χιλιάδων παιδιών κάτω των 18 ετών, των οποίων η εγγραφή άρχισε χθες.
Είπε ότι αυτή τη στιγμή στον κατάλογο υπάρχουν παγκύπρια, 65 εγγεγραμμένοι παιδίατροι, ωστόσο, είπε ότι αρκετοί είναι αυτοί που θα εγγραφούν τις επόμενες μέρες και ήδη έχουν επικοινωνήσει με τον ΟΑΥ για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.
Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κύριος Τσινωντίδης, χθες σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί με περισσότερους παιδίατρους ο κατάλογος του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις που παρουσίασε ο Οργανισμός στους παιδίατρους τον τελευταίο χρόνο.
Ο κύρίος Τσινωντίδης είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες πως εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών επικοινωνούν με παροχείς προειδοποιώντας τους ότι σε περίπτωση που εγγραφούν στο ΓεΣΥ δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο παροχέων των ασφαλιστικών εταιρειών.
Τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές είναι παράνομες και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού που κάποιοι κύκλοι έντεχνα τροφοδοτούν και κάλεσε κάθε πάροχο υγείας, ο οποίος καθίσταται αποδέκτης τέτοιων εκβιαστικών πρακτικών, όπως προβαίνει σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.