Και για τρίτο φόνο ελέγχεται ο 35χρονος ύποπτος

Σε συγκεκριμένη περιοχή, ενδεχομένως για να υποδείξει σημεία στα οποία ίσως εντοπιστούν τεκμήρια για την πρωτοφανή υπόθεση δολοφονιών γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρεται ο 35χρονος ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ.

Ο συλληφθείς, ο οποίος θεωρείται ύποπτος και για ακόμα ένα φόνο, της Μαρικάρ Βάλντεζ Αρκουιόλα, 31 ετών, επίσης από τις Φιλιππίνες, οδηγήθηκε εκ νέου το πρωί στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησής του.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου, ο 35χρονος φαίνεται να ήταν και ο τελευταίος που είχε δει εν ζωή την άτυχη Μαρικάρ, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία είχε καταγγελθεί η εξαφάνισή της.
Ο ίδιος, σε ανακριτική κατάθεση, παραδέχεται τη συνάντηση με το θύμα και προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.
Υπάρχει, ωστόσο, μαρτυρία, που τον συνδέει με την άτυχη κοπέλα.
Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 35χρονος επανασυνελήφθη για απαγωγή και φόνο εκ προμελέτης.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σήμερα οι έρευνες των αρμοδίων Αρχών στο παλαιό μεταλλείο Μιτσερού, για εντοπισμό κι άλλων θυμάτων.
Μετά και τις χθεσινές έρευνες, με τη χρήση τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, έχουν απομείνει μόλις δέκα μέτρα στην ανατολική πλευρά του φρεατίου για να ερευνηθούν.
Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε χθες, ότι μέχρι στιγμής, έχει ερευνηθεί το 95% του φρεατίου, χωρίς να εντοπισθούν νέα τεκμήρια.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο μεταλλείο, θα αρχίσει η προεργασία στη Λίμνη του Ξυλιάτου, για τις έρευνες που θα διεξαχθούν αύριο, με τη χρήση σκάφανδρου το οποίο θα επιτρέψει στους δύτες, να παραμείνουν στο βυθό, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  
Οι αρχές αναζητούν στο συγκεκριμένο σημείο, την εξάχρονης θυγατέρας της Μαίρη Ρόουζ, μιας από τις γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν νεκρές στο μεταλλείο Μιτσερού.  
Το κοριτσάκι είχε εξαφανιστεί με τη μητέρα του από τον Μάιο του 2018 και εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο εργοδότης της μητέρας, της επίσης ελλείπουσας Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκουιόλα, Πέτρος Κωνσταντινίδης, δήλωσε στο Τρίτο ότι κατήγγειλε την εξαφάνισή της πριν από ενάμισι χρόνο και πως οι αρχές δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στην καταγγελία.
Ο κύριος Κωνσταντινίδης, ανέφερε συγκεκριμένα, ότι παρόλο που δήλωσε στην αστυνομία ότι η ελλείπουσα δεν πήρε μαζί της τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και τις τραπεζικές της καταθέσεις, δεν προέβησαν στις δέουσες ενέργειες.  
Δήλωσε, ακόμη, ότι μαζί με τη μητέρα της κοπέλας παρακαλούσαν τις αρχές να ερευνήσουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της Μαρικάρ, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.
Για να προσθέσει, ότι η αστυνομία προχώρησε τελικά στην έρευνα, με δεκαοκτώ μήνες καθυστέρηση.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου, Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγές: Αθηνά Τυρίμου, Γεωργία Ψαριά

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.