Φόνοι: Με δυσκολίες οι έρευνες σε Μιτσερό - Ξυλιάτο

Επανήρχισαν το πρωί οι έρευνες στο Μεταλλείο Μιτσερού για εντοπισμό και άλλων πιθανών θυμάτων του φερόμενου ως δολοφόνου, στελέχους της Εθνικής Φρουράς.

Οι έρευνες στο φρεάτιο του Μεταλλείου, όπου εντοπίστηκε η σορός της 38χρονης Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες και άλλης μίας γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν εξακριβώθηκε είχαν διακοπεί για λόγους ασφάλειας.
Ωστόσο όπως εξήγησε χθες ο Διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, το πρόβλημα επιλύθηκε με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.Εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, θεωρείται ο εντοπισμός κι άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο.
Οι ερευνες θα διεξαχθούν με ρομποτικές καμερες, αφού λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, θεωρείται επικίνδυνο να κατέβει άνθρωπος στο πηγάδι.
Ο Διευθυντής του τμήματος γεωλογικής επισκόπησης μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο,  εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντληθεί το νερό από το πηγάδι.
Τα δεδομένα, είπε αξιολογούνται, για να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αναφορικά με την εικόνα και τα δεδομένα που υπάρχουν και αναλόγως να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της εξάχρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ μελετούν οι αρχές. Οι χθεσινές έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας και άλλου υπερσύχρονου εξοπλισμού απέβησαν άκαρπες και γίνεται νέος σχεδιασμός.
Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, το οποίο θα επιτρέψει στους δύτες να παραμείνουν στο βυθό της λίμνης, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χθες ο 35χρονος ύποπτος, εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο.Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο 35χρονος έχει πλήρη επίγνωση των φρικαλεοτήτων που διέπραξε. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι είναι ικανός για να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.
Τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής εξέτασης θα διαβιβαστούν στους ανακριτές της υπόθεσης.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.