Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %23 %176 %2019 %06:%Απρ

Μόνο στο Ξυλιάτο σήμερα οι έρευνες για ανεύρεση της σορού της 6χρονης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι έρευνες των αρχών θα επικεντρωθούν σήμερα στη λίμνη του Ξυλιάτου, σε μια νέα προσπάθεια εντοπισμού της εξάχρονης κόρης της δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αξιολογήσει και εκτιμήσει τα δεδομένα στην περιοχή, όπου όπως είπε, υπάρχουν κάποια σημεία, στα οποία πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα.

Χθες το πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση ναυαγοσωστικής λέμβου και ρομποτικής κάμερας διενήργησαν περιμετρικό έλεγχο στη λίμνη. Στη συνέχεια οριοθέτησαν σημεία εντός της λίμνης και συνέχισαν με νέες λήψεις.
Η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, η οποία κλήθηκε για να συνδράμει τις έρευνες, αποχώρησε χωρίς να καταδυθεί στη λίμνη. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι εάν προκύψει κάτι χειροπιαστό από τις έρευνες, η Ομάδα των ΟΥΚ θα κληθεί ξανά.

Επίσης σήμερα θα συνεχιστεί η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας η οποία εντοπίστηκε στο μεταλλείο Μιτσερού καθώς χθες βράδυ διακόπηκε.

Στο μεταξύ ανεστάλησαν οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού για λόγους ασφαλείας. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχει παρατηρηθεί μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια μέσα στο φρεάτιο.
Σήμερα μεταβαίνουν στο σημείο ειδικοί για να αξιολογήσουν την επικινδυνότητα του φρεατίου.
Οι αρχές αναζητούν στον χώρο του μεταλλείου Μιτσερού τις σορούς κι άλλων θυμάτων του φερόμενου ως δράστη Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ομολόγησε ήδη τη δολοφονία δύο γυναικών που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο.
Στις χθεσινές έρευνες χρησιμοποιήθηκε ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Ήδη, η δυτική πλευρά του φρεατίου έχει ερευνηθεί μέχρι τον πάτο, που φθάνει σε βάθος τα 130 μέτρα.
Έρευνες διενεργήθηκαν και στο σπίτι του υπόπτου, καθώς και στο χώρο εργασίας του, από όπου περισυνελέγησαν στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, τα οποία και αξιολογούνται.
Υπό εξέταση βρίσκονται συνομιλίες του υπόπτου με υποψήφια θύματα.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο