Το ΠΣΕ υπερ Sevgül Uludag για το Νόμπελ Ειρήνης

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) χαιρετίζει και στηρίζει «με ιδιαίτερη περηφάνια» την υποψηφιότητα του μέλους του, Sevgül Uludag για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ αναφέρει ότι η πολύτιμη συνεισφορά της Sevgül Uludag στην προσπάθεια για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, καθώς επίσης οι δημοσιογραφικές της δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων και στη δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αιτιολογούν την πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, από την επίκουρη καθηγήτρια Άννα Αγαθαγγέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά.

Το ΠΣΕ αναφέρεται στη Sevgül Uludag, ως μια γνήσια αγωνίστρια, φίλη της ειρήνης και εξαίρει τη συμβολή της στη συμφιλίωση και ειρήνη στο νησί μας, όπως, επίσης, την αντικειμενικότητα και ανθρωπισμό της, ενώ τονίζει ότι η δημοσιογράφος, «κατανοεί πως ο πόνος όλων όσοι έχουν αγνοούμενους και υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου είναι κοινός. Και αγωνίζεται για χρόνια τώρα για να απαλύνει αυτό τον πόνο, τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Επισημαίνεται, επίσης ότι η υποψηφιότητα της Sevgül Uludag δικαιώνει τους αγώνες της και προβάλλει το ανθρωπιστικό της έργο ως πρότυπο κοινής συνεργασίας όλων των Κυπρίων με στόχο την οικοδόμηση της ειρήνης και της επανένωσης του λαού μας στον τόπο μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:00

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.