Παραδέχτηκε και τη δολοφονία της δεύτερης γυναίκας που βρέθηκε στο Μιτσερό ο αξιωματικός

Νέο διάταγμα εξαήμερης κράτησης του 35χρονου, ίλαρχου στην Εθνική Φρουρα, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση από την περασμένη Τετάρτη, για τον φόνο της Μαίρη Ρόουζ εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας. 

Το σημερινό διάταγμα κράτησης αφορά το φόνο της Αριάν Παλάνας Λοζάνο, είκοσι οκτώ χρόνων από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2018. Ο ύποπτος παραδέχτηκε το φόνο της Μαίρη Ρόουζ, προχθές.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος, σε θεληματική κατάθεση, παραδέχθηκε και το φόνο της Λοζάνο. το πτώμα  της οποίας πιστεύεται ότι είναι αυτό που ανασύρθηκε χθες από το φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Οι ανακριτές, αναμένεται να διενεργήσουν ξανά έρευνες στην κατοικία του υπόπτου, στα δύο αυτοκίνητα του, στην οικία του θύματος και στις ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ θα ζητηθεί και άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος. Σημειώνεται ακόμη ότι ο ύποπτος απαντούσε μόνος του στις ερωτήσεις των ανακριτών, αφού ο δικηγόρος του αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του. Ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, η δολοφονία της Λοζάνο διαπράχθηκε μεταξύ 23 Ιουλίου του 2018 και 20 Απριλίου του 2019. Τα αδικήματα για το σημερινό διάταγμα κράτησης αφορούν φόνο εκ προμελετης και απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.

Ο ύποπτος, μετά από εξαντλητικές ανακρίσεις, φέρεται να υπέδειξε συγκεκριμένα σημεία στο λατομείο Μιτσερού και στη λίμνη Ξυλιάτου προς εντοπισμό, ενδεχομένως, και άλλων θυμάτων, καθώς και της εξάχρονης κόρης της Ρόουζ, Σιέρρα.

Το πρωί, ο ύποπτος μεταφέρθηκε επί τόπου στη λίμνη Ξυλιάτου και φέρεται να υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο βρίσκεται η εξάχρονη. Άντρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται στο μεταλλείο Μιτσερού και στο φράγμα Ξυλιάτου και με τη χρήση και καμερών συνεχίζουν τις έρευνες

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί και η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε, χθες από το φρεάτιο.

Η Αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:01

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.