Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %20 %612 %2019 %16:%Απρ

Επικρίσεις δέχεται η αστυνομία για το χειρισμό της εξαφάνισης μητέρας και κόρης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντονες επικρίσεις κατά της αστυνομίας για το χειρισμό της πρωτοφανούς υπόθεσης διατύπωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Φωνή που εφαρμόζει την Εθνική Στρατηγική κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.
Η αστυνομία είχε κάνει λόγο χθές για ισοπεδωτικές, ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις και διερωτήθηκε που βρίσκονταν όλοι αυτοί όταν διερευνάτο η υπόθεση.

Απαντώντας, η κυρία Παπαδοπούλου ζήτησε ειρωνικά συγγνώμη γιατί δεν πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει τί γίνεται με την υπόθεση της εξαφανισθείσας, που όλως τυχαίως βρήκε η αστυνομία, μέσω ενός τουρίστα. Ζητεί, επίσης συγγνώμη που πριν από ένα χρόνο, όταν η φίλη της της 38χρονης είπε στην αστυνομία ότι η κοπέλλα με το εξάχρονο παιδί της λείπουν, δεν σκέφτηκε να τους πει να ελέγξουν το τηλέφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, για να βρουν όλα όσα αναζητούσαν, αν τα αναζητούσαν.

Εξάλλου η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε ανεξάρτητη διερεύνηση του χειρισμού της υπόθεσης από την αστυνομία, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων και ευθυνών, αλλά και την υποβολή εισηγήσεων για αποφυγή επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να υιοθετήσει και εφαρμόσει σχέδιο δράσης για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας ειδικά κατά των μεταναστριών γυναικών και των παιδιών τους.
Η ΚΙΣΑ τονίζει ότι η Μαρί Ρόουζ και η κόρη της είναι τα νεότερα θύματα και ταυτόχρονα η κορυφή του παγόβουνου της βίας εναντίον μεταναστριών στην Κύπρο.

Αυριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τη Μαρί Ρόουζ στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο