Επικρίσεις δέχεται η αστυνομία για το χειρισμό της εξαφάνισης μητέρας και κόρης

Εντονες επικρίσεις κατά της αστυνομίας για το χειρισμό της πρωτοφανούς υπόθεσης διατύπωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Φωνή που εφαρμόζει την Εθνική Στρατηγική κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.
Η αστυνομία είχε κάνει λόγο χθές για ισοπεδωτικές, ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις και διερωτήθηκε που βρίσκονταν όλοι αυτοί όταν διερευνάτο η υπόθεση.

Απαντώντας, η κυρία Παπαδοπούλου ζήτησε ειρωνικά συγγνώμη γιατί δεν πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει τί γίνεται με την υπόθεση της εξαφανισθείσας, που όλως τυχαίως βρήκε η αστυνομία, μέσω ενός τουρίστα. Ζητεί, επίσης συγγνώμη που πριν από ένα χρόνο, όταν η φίλη της της 38χρονης είπε στην αστυνομία ότι η κοπέλλα με το εξάχρονο παιδί της λείπουν, δεν σκέφτηκε να τους πει να ελέγξουν το τηλέφωνο, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, για να βρουν όλα όσα αναζητούσαν, αν τα αναζητούσαν.

Εξάλλου η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε ανεξάρτητη διερεύνηση του χειρισμού της υπόθεσης από την αστυνομία, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων και ευθυνών, αλλά και την υποβολή εισηγήσεων για αποφυγή επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να υιοθετήσει και εφαρμόσει σχέδιο δράσης για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας ειδικά κατά των μεταναστριών γυναικών και των παιδιών τους.
Η ΚΙΣΑ τονίζει ότι η Μαρί Ρόουζ και η κόρη της είναι τα νεότερα θύματα και ταυτόχρονα η κορυφή του παγόβουνου της βίας εναντίον μεταναστριών στην Κύπρο.

Αυριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τη Μαρί Ρόουζ στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.