Εξωραϊστικά και εμπλουτιστικά έργα σε κοινότητες της Λάρνακας

Εξωραϊστικά και εμπλουτιστικά έργα πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε διάφορες Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Λάρνακας αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς. Η βελτίωση των υποδομών είναι σημαντικότατη καθότι μέσω της καλυτέρευσης της εικόνας των κοινοτήτων και της βελτίωσης των διαφόρων υπηρεσιών και διευκολύνσεων, ενισχύεται και η επισκεψιμότητα των περιοχών».

Προστίθεται ότι «σημαντική όμως παράμετρος συνεχίζει να είναι η διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της κάθε κοινότητας μέσω των υπό αναφορά έργων. Ο στόχος της απόκτησης συγκριτικού πλεονεκτήματος για τον προορισμό μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ανάδειξης της αυθεντικής του ταυτότητας και των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών».

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε πρόσφατα η Α φάση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Λευκάρων, η ασφάλτινη επιφάνεια των δρόμων έχει αντικατασταθεί με λιθόστρωτο οδόστρωμα και πλακόστρωτα πεζοδρόμια από τοπική πέτρα, υπογειοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και προστέθηκε ο κατάλληλος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός.

Περί το τέλος της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποπεράτωσή του Πολυδύναμου συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων, που κύριο στόχο έχει να προσελκύσει συνεδριακό τουρισμό. Το υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει αίθουσα δυναμικότητας 400 ατόμων καθώς και μικρότερες βοηθητικές αίθουσες.

Γύρω στα τέλη Απριλίου 2019 θα παραδοθεί η Β φάση του παραλιακού πεζοδρόμου Βορόκληνης, που ξεκινά από το εστιατόριο Mer Bleu και φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Lebay και αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του υφιστάμενου πεζόδρομου. Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται επίσης να αρχίσουν οι εργασίες για υλοποίηση της Γ φάσης του πεζόδρομου που θα φτάνει μέχρι τα όρια της Βορόκληνης με την πόλη (πολυκατοικία «Μαρσέλλου»).

Ο σχεδιασμός της ανάπλασης του πυρήνα των Λιβαδιών είναι έτοιμος και η κατασκευή του, που αρχίζει φέτος, θα αποπερατωθεί σε δύο χρόνια. Καλύπτει την περιοχή της πλατείας Αγνοουμένων, του Μουσείου Μνήμης Καλαμουργικής και του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, ενώ στα πλαίσια του έργου θα πλακοστρωθεί ο δρόμος καθώς και τα πεζοδρόμια και θα υπογειοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες.

Εντός του έτους αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες της Β’ φάσης του παραλιακού πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου Περβολιών, που θα καλύπτει το παραλιακό μέτωπο Περβολιών και εκτείνεται από το Δημοσιογραφικό Χωριό μέχρι τα σύνορα με το Μενεού.

Οι εργασίες για τη ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Χοιροκοιτίας αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2019 και θα ολοκληρωθούν σε τρία περίπου χρόνια. Το έργο θα αναδείξει περαιτέρω τον γραφικό χαρακτήρα του χωριού και περιλαμβάνει πλακόστρωση δρόμων, υπογειοποίηση υπηρεσιών, λωρίδα για ΑΜΕΑ, φωτισμό και τοποθέτηση κάδων.

Το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες για το Γραμμικό πάρκο Ζυγίου, το οποίο περιλαμβάνει υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών όπως αναψυκτήριο, πεζόδρομο και χώρους στάθμευση Το πάρκο αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου για τη μελλοντική ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου με την κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου.

Πολύ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες εξωραϊσμού της κοίτης του ποταμού στη Τόχνη, οι οποίες θα διαρκέσουν 27 μήνες. Το έργο ξεκινά από το γεφύρι νότια του χωριού κατά μήκος του ποταμού Καμάρα, θα έχει μήκος ένα χιλιόμετρο και περιλαμβάνει πεζόδρομο και χώρους πρασίνου, ενώ θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, μικρό αμφιθέατρο, γεφύρι και παιδότοπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.