Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %15 %466 %2019 %13:%Απρ

ΓΕΣΥ: Κάποιοι αισιοδοξούν ενώ άλλοι είναι αβέβαιοι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για εφαρμογή, από την πρώτη Ιουνίου, της εξωνοσοκομειακή φάσης του ΓεΣΥ, εκφράζει ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυναμική, αφού έχουν εγγραφεί τριακόσιοι πενήντα προσωπικοί γιατροί, οι περισσότεροι από τους οποίους υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση.
Σημείωσε, ακόμη, ότι συμμετοχή στο Σύστημα ανακοίνωσε και το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ενώ αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσουν, όπως είπε, και άλλα νέα. Σήμερα, ανακοίνωσε συμμετοχή στο ΓεΣΥ και η κλινική Ιάσις, στην Πάφο.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τα κλινικά εργαστήρια, τους φαρμακοποιούς και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο Άγιος Θέρισσος, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι όλοι αυτοί δεν δίνουν λευκή επιταγή, αλλά πιστεύουν στο ΓεΣΥ και θα εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν.
Τόνισε, ακόμη, ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είναι πανέτοιμος να εργαστεί για να πείσει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ότι η οικονομική βιωσιμότητά τους μέσω του Συστήματος, είναι διασφαλισμένη.


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων κάνει λόγο για μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία όσον αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
Κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΙΝ, είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, κάτι που δεν ισχύει για το ΓεΣΥ.  
Ο ΠΑΣΙΝ δημοσιοποιεί κατάλογο με δεκατέσσερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής και όχι στο ΓεΣΥ.
Στη Λευκωσία είναι το American Medical Center, το Απολλώνειο, το Αρεταίειο, η Ευαγγελίστρια, το Ιπποκράτειο και η Γυναικολογική Κλινική Λήδρα.  
Στη Λεμεσό, η Πολυκλινική Υγεία, το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο και το ιδιωτικό νοσοκομείο αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Στη Λάρνακα ο Άγιος Ραφαήλ, το ιδιωτικό νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός και η Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος.
Τέλος, στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, συμμετοχή στο ιδιωτικό δίκτυο έχουν επιλέξει το νοσοκομείο Λητώ, στο Παραλίμνι και το Olympic Private Hospital, στην Αγία Νάπα.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Φίλιππος Φιλίππου