ΓΕΣΥ: Κάποιοι αισιοδοξούν ενώ άλλοι είναι αβέβαιοι

Αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για εφαρμογή, από την πρώτη Ιουνίου, της εξωνοσοκομειακή φάσης του ΓεΣΥ, εκφράζει ο αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυναμική, αφού έχουν εγγραφεί τριακόσιοι πενήντα προσωπικοί γιατροί, οι περισσότεροι από τους οποίους υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση.
Σημείωσε, ακόμη, ότι συμμετοχή στο Σύστημα ανακοίνωσε και το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ενώ αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσουν, όπως είπε, και άλλα νέα. Σήμερα, ανακοίνωσε συμμετοχή στο ΓεΣΥ και η κλινική Ιάσις, στην Πάφο.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τα κλινικά εργαστήρια, τους φαρμακοποιούς και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο Άγιος Θέρισσος, ο κύριος Παπακωνσταντίνου είπε ότι όλοι αυτοί δεν δίνουν λευκή επιταγή, αλλά πιστεύουν στο ΓεΣΥ και θα εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν.
Τόνισε, ακόμη, ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είναι πανέτοιμος να εργαστεί για να πείσει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ότι η οικονομική βιωσιμότητά τους μέσω του Συστήματος, είναι διασφαλισμένη.


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων κάνει λόγο για μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία όσον αφορά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
Κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΙΝ, είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, κάτι που δεν ισχύει για το ΓεΣΥ.  
Ο ΠΑΣΙΝ δημοσιοποιεί κατάλογο με δεκατέσσερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής και όχι στο ΓεΣΥ.
Στη Λευκωσία είναι το American Medical Center, το Απολλώνειο, το Αρεταίειο, η Ευαγγελίστρια, το Ιπποκράτειο και η Γυναικολογική Κλινική Λήδρα.  
Στη Λεμεσό, η Πολυκλινική Υγεία, το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο και το ιδιωτικό νοσοκομείο αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Στη Λάρνακα ο Άγιος Ραφαήλ, το ιδιωτικό νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός και η Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος.
Τέλος, στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, συμμετοχή στο ιδιωτικό δίκτυο έχουν επιλέξει το νοσοκομείο Λητώ, στο Παραλίμνι και το Olympic Private Hospital, στην Αγία Νάπα.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ, Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.