Πρόεδρος ΡΙΚ : Είμαστε ανοικτοί σε οποιανδήποτε έλεγχο

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Αντρέας Φράγκος μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση δήλωσε ότι το ΡΙΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απόφαση της βουλής αλλά επανέλαβε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν και να μπορέσει το ΡΙΚ να συνεχίσει τη λειτουργία και την αποστολή του.

Στόχος είπε του Διοικητικού Συμβουλίου, ρόλος του οποίου είναι να χαράσσει πολιτική, είναι να παραμείνει ανεξάρτητο χωρίς καμιά κομματική ή άλλη παρέμβαση. «Είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε έλεγχο» , είπε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωση του επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου ο κύριος Φράγκος είπε ότι τα εργασιακά θέματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ.
Αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο τον ίδιο από όσα έχουν λεχθεί για το ΡΙΚ, είπε, είναι η αναφορά του ΔΗΚΟ για διώξεις εργαζομένων λόγω πολιτικών φρονημάτων. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι ισχύει κάτι τέτοιο και κάλεσε τον Παύλο Μυλωνά να του δώσει στοιχεία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς δήλωσε το Τρίτο ότι πρέπει να αρχίσουν να διορθώνονται τα κακώς έχοντα στο ΡΙΚ. Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, το ΔΗΚΟ έχει ασκήσει έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΡΙΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια βελτίωση.

Σημείωσε επίσης ότι το ΔΗΚΟ έλαβε την πολιτική απόφαση για καταψήφιση του προϋπολογισμού την περασμένη Τρίτη και δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση αυτή, απλά επειδή αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και ο ΔΗΣΥ.
Ο κύριος Μυλωνάς χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει τις διαφημίσεις από το ΡΙΚ και να φορτώσει άλλα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες.

Είπε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο ΡΙΚ και τόνισε ότι αυτό πρέπει να τερματιστεί.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εργαζόμενοι δέχονται διώξεις λόγω των πολιτικών φρονημάτων τους, υποδεικνύοντας πως το ΔΗΚΟ έχει ενώπιον του σχετικές καταγγελίες.
Ο κύριος Μυλωνάς ανέφερε επίσης ότι το ΔΗΚΟ δεν παίζει με τους μισθούς και την επιβίωση των εργαζομένων και κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος να υποβάλει προτάσεις και να πείσει τα κόμματα ότι θα επιλύσει τα προβλήματα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:53

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.