Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %14 %663 %2019 %16:%Μαρ

Για τις 18 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Απρίλιο, εντός της οικίας τους, στον Στρόβολο.

Την αναβολή ζήτησε η δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, η οποία εξέφρασε την ανάγκη να διαβουλευθεί με τον πελάτη της αναφορικά με κάποιο «κομβικό ζήτημα» που προέκυψε σε σχέση με τη μαρτυρία του επόμενου μάρτυρα κατηγορίας, Αστυνομικού Κυριάκου Καυκαλιά, που αφορά στον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισης του Σολωμού και επαναόρισε την υπόθεση για τις 18/3 και 26/3. Κατά την επόμενη δικάσιμο, όπως αναφέρθηκε σήμερα, θα μεταδοθούν μέσω βιντεοπροβολέα εικόνες, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοίζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ